Πιθανή η έλλειψη προφυλακτικών παγκοσμίως

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κίνδυνος για παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών είναι πιθανός καθώς η εταιρία Karex με έδρα τη Μαλαισία, που κατασκευάζει και προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος των προφυλακτικών στην παγκόσμια αγορά ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω των μέτρων για τον Κορονοιό.

Αυτό σημαίνει έλλειμμα 100 εκατομμυρίων προφυλακτικών, τα οποία διατίθενται στο εμπόριο διεθνώς από εμπορικά σήματα όπως το Durex. Το σημαντικότερο πρόβλημα από την έλλειψη προφυλακτικών είναι ότι μεγάλο μέρος αυτών παρέχονται στα κρατικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης ή διανέμονται από προγράμματα βοήθειας όπως το Ταμείο του ΟΗΕ για τον πληθυσμό χωρών όπως π.χ. η Αφρική.

“Θα υπάρξει παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών παντού, κάτι που θα είναι τρομακτικό”, δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Karex Goh Miah Kiat.

“Η ανησυχία μου είναι ότι για πολλά ανθρωπιστικά προγράμματα που βρίσκονται βαθιά μέσα στην Αφρική, η έλλειψη δεν θα είναι μόνο δύο εβδομάδες ή ένα μήνα. Αυτή η έλλειψη μπορεί να διαρκέσει σε μήνες. “

Η Μαλαισία είναι η χειρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, με 2161 λοιμώξεις από κοροναϊό και 26 θανάτους. Η απομόνωση πρέπει να παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 14 Απριλίου.

Οι άλλες μεγάλες χώρες που παράγουν προφυλακτικά είναι η Κίνα, από την οποία ξεκίνησε η πανδημία και οδήγησε σε εκτεταμένες παύσεις εργοστασίων, ενώ η Ινδία και η Ταϊλάνδη, τώρα αρχίζουν να έχουν τις επιπτώσεις του κορωνοιου.

Οι κατασκευαστές άλλων κρίσιμων αντικειμένων, όπως τα ιατρικά γάντια, αντιμετώπισαν επίσης δυσλειτουργίες στις επιχειρήσεις τους στη Μαλαισία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο