Φαντασμαγορικό το καλωσόρισμα του 2020 – Η Ελλάδα και ο κόσμος υποδέχτηκαν τον νέο χρόνο

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο η Αθήνα αποχαιρέτησε το 2019 από την πλατεία Συντάγματος υποδεχόμενη με αισιοδοξία τη νέα χρονιά. Από τις 10 το βράδυ ξεκίνησε μια φαντασμαγορική γιορτή με ένα μαγευτικό σόου, ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, φώτα, πολύχρωμα πυροτεχνήματα και λάμψη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέβηκε στη σκηνή, που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, και πριν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του νέου έτους ευχήθηκε: “Πάρτε ο ένας τον άλλον αγκαλιά να μην βρει κανέναν το 2020 μόνο του”.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Συντάγματος, όπου στις 10 το βράδυ ξεκίνησε η φαντασμαγορική γιορτή για την αλλαγή του χρόνου με ένα μαγευτικό show και οπτικοακουστικό υπερθέαμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, φώτα και λάμψη!

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Θέμης Γεωργαντάς και η Νάντια Μπουλέ.

Κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας διασκέδασαν με το μουσικό συγκρότημα ΜΕΛΙSSES, μαζί τους στη σκηνή βρέθηκαν η Ήβη Αδάμου, η Demy και η Josephine. Τους καλλιτέχνες πλαισίωσε η βραβευμένη ομάδα γενικής γυμναστικής Wolves με ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη ανέλαβε ο Dj Pitsi με ένα άκρως δυναμικό dj set!

Με μια
 AP
Με μια
 AP

Λαμπρή ήταν και η υποδοχή του 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως το πρωτοχρονιάτικο ραντεβού χιλιάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, εντός και εκτός Αττικής.

Το 2019 έφυγε με ένα τεράστιο πάρτι, με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, ένα επικό DJ Party με τον θρυλικό mod master Eddie Piller και πολύ χορό στην Αγορά, τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, SNF RUN: 2020 FIRST RUN, για μια πραγματικά δυναμική έναρξη του νέου έτους, και φυσικά, πατινάζ μέχρι αργά το βράδυ.

Στολισμός στο ΚΠΙΣΝ
 EUROKINISSI

Αλλαγή χρόνου με υπερθέαμα πυροτεχνημάτων και Φουρέιρα στη Θεσσαλονίκη

Με ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε το 2020. Η πλατεία πλημμύρισε με κόσμο παρά το τσουχτερό κρύο.

Ο Γιάννης Σερβετάς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, βρέθηκαν μαζί στην σκηνή και μέτρησαν αντίστροφα για το νέο έτος.

Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς άνοιξαν οι Fortissimo, το διάσημο πλέον ελληνικό κουαρτέτο βιολιών. Ακολούθησε συναυλία με την Ελένη Φουρέιρα, η οποία ξεσήκωσε μικρους και μεγάλους με τα τραγούδια της.

Μετά την Ελένη Φουρέιρα, τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβαν δύο γνωστοί μουσικοί παραγωγοί της Θεσσαλονίκης.

Φαντασμαγορικό το καλωσόρισμα του 2020 - Η Ελλάδα και ο κόσμος υποδέχτηκαν τον νέο χρόνο
 MOTIONTEAM
Φαντασμαγορικό το καλωσόρισμα του 2020 - Η Ελλάδα και ο κόσμος υποδέχτηκαν τον νέο χρόνο
 MOTIONTEAM
Φαντασμαγορικό το καλωσόρισμα του 2020 - Η Ελλάδα και ο κόσμος υποδέχτηκαν τον νέο χρόνο
 MOTIONTEAM

Η αλλαγή του χρόνου στον κόσμο

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Η Νέα Ζηλανδία όπως κάθε χρόνο υποδέχθηκε πρώτη το νέο έτος. Το ίδιο και φέτος. Η νέα δεκαετία γιορτάστηκε με τον πιο “λαμπρό” τρόπο. Χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και σηματοδότησαν την “καινούργια αρχή”, το 2020.

Οι εικόνες εντυπωσιάζουν:

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Δύο ώρες αργότερα γύρω στο ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει τη διάσημη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα. Το προγραμματισμένο θέαμα διεξήχθη κανονικά παρά τις εκκλήσεις από μερίδα πολιτών να ματαιωθεί η εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πυρόπληκτες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία, της οποίας το Σίδνεϊ είναι πρωτεύουσα.

Πρωτοχρονιά στην Αυστραλία
Πρωτοχρονιά στην Αυστραλία  AP

Σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στην ανατολική ακτή της χώρας εξαιτίας των πυρκαγιών καθώς η κυβέρνηση έχει θέσει σε ετοιμότητα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικά ελικόπτερα για να βοηθήσει στη διαδικασία κατάσβεσης και εκκένωσης.

Πρωτοχρονιά στην Αυστραλία
Πρωτοχρονιά στην Αυστραλία  AP

ΗΠΑ

Ένα πυκνό πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Times Square της Νέας Υόρκης μέτρησε τα τελευταία δευτερόλεπτα του 2019 πριν χαιρετίσει με ενθουσιασμό, αλλά και ρεαλισμό, την έλευση αυτής της νεάς δεκαετίας. «Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μέλλον», παραδέχθηκε η 29χρονη Νάταλι Ράινχαρτ, η οποία ήρθε ωστόσο για να υποδεχθεί το 2020 στην Times Square μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους.

ΓΑΛΛΙΑ

Νωρίτερα στη γαλλική πρωτεύουσα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί «στην ωραιότερη λεωφόρο του κόσμου», όπως λένε οι Παριζιάνοι, για να γιορτάσουν το νέο έτος. Η Αψίδα του Θριάμβου, εμβληματικό μνημείο της πόλης του φωτός που βρίσκεται στην άκρη της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων, προσέφερε ένα θέαμα ήχου και φωτός πριν αρχίσει η εκτόξευση των πυροτεχνημάτων ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα.

Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική σ’ αυτή τη λεωφόρο, που το 2019 υπήρξε το θέατρο πολυάριθμων συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και τα «κίτρινα γιλέκα», γάλλους πολίτες που είναι οργισμένοι με την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και στους οποίους απαγορεύθηκε να διαδηλώσουν χθες, Τρίτη, το βράδυ.

ΧΙΛΗ

Στη Χιλή, που το 2019 υπήρξε το θέατρο πολυάριθμων διαδηλώσεων επίσης εναντίον της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, χιλιάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην «Πλατεία Ιταλίας» του Σαντιάγο, επίκεντρο των διαδηλώσεων αυτών, για να γιορτάσουν ένα «νέο έτος με αξιοπρέπεια». Η ατμόσφαιρα παρέμενε εορταστική μερικές ώρες πριν από τα μεσάνυχτα. «Φέτος δεν μπορούσα να μην είμαι εδώ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο από την Plaza Italia ο 45χρονος Ραφαέλ Βεργκάρα.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Νωρίτερα στην Ασία, πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην Πιονγκγιάνγκ για μια συναυλία στο κέντρο της βορειοκροεατικής πρωτεύουσας τα μεσάνυχτα, η οποία συνοδεύθηκε από θεάμα πυροτεχνημάτων πάνω από μια φωτισμένη με νέον σκηνή που υποδέχθηκε ένα χορευτικό θέμα χορογραφημένο στο χιλιοστό. Στη Νότια Κορέα, οι κάτοικοι συνέρρευσαν σε παραδοσιακές τελετές με καμπάνες, κυρίως στο κέντρο της Σεούλ, παρουσία τοπικών σταρ.

Οι άλλες πρωτεύουσες άρχισαν να παίρνουν τη σκυτάλη ανάλογα με τις ωριαίες ατράκτους.

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Στο Λονδίνο, αφού παρέμειναν για καιρό σιωπηλές εξαιτίας εργασιών αποκατάστασης, οι καμπάνες του Μπιγκ Μπεν σήμαναν τα μεσάνυχτα. Πυροτεχνήματα εκοξεύθηκαν κι εκεί από τις όχθες του Τάμεση.

Αστυνομικοί στην Κοπακαμπάνα

Για τους Βρετανούς, αυτό επρόκειτο να είναι το τελευταίο ρεβεγιόν τους ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από το μεγάλο άλμα του Brexit που είναι προγραμματισμένο για τις 31 Ιανουαρίου.

Στη Μόσχα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στις ευχές του για το τέλος του έτους και κατά την 20η επέτειο από την άνοδό του στην εξουσία, το 1999, κάλεσε τους Ρώσους να επιδείξουν «ενότητα» για να συνεχίσουν την «ανάπτυξη» της χώρας.

Στο Ριο ντε Ζανέιρο, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εορταστικών εκδηλώσεων στην διάσημη παραλία της Κοπακαμπάνα, όπου αναμένονταν σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πρώτη μεγαλούπολη που μπήκε στη νέα δεκαετία, το Σίδνεϊ, η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, αντιμετώπισε πολεμική γύρω από το θέαμα των πυροτεχνημάτων στο λιμάνι του την ώρα που τεράστιες πυρκαγιές καταστρέφουν τη χώρα.

Εδώ και εβδομάδες, οι κάτοικοι του Σίδνεϊ ζουν σε μια ατμόσφαιρα μολυσμένη από ένα νέφος τοξικού καπνού το οποίο οφείλεται στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται γύρω από την πόλη. Ένα αίτημα για τη ματαίωση αυτού του θεάματος των πυροτεχνημάτων από σεβασμό προς τα θύματα συγκέντρωσε περισσότερες από 280.000 υπογραφές.

Οι αρχές της πόλης αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα. Εκατό χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν επί 12 λεπτά τον ουρανό του Σίδνεϊ ενώ παρακολουθούσαν ένα εκατομμύριο θεατές.

“Δόξα στο Χονγκ Κονγκ”

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, σε πολλές περιοχές του κόσμου, διεξήχθησαν με υπόβαθρο ταραχές και πολιτικές αναταράξεις.

Στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από περισσότερο από έξι μήνες σχεδόν καθημερινών διαδηλώσεων, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σ’ όλη την πόλη, κυρίως στο λιμάνι της Βικτώρια.

«Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ, επανάσταση τώρα!», φώναξαν με την έλευση της νέας χρονιάς και άναψαν τους φακούς των κινητών τηλεφώνων τους δημιουργώντας έναν ωκεανό από φώτα.

Μικρές ομάδες συγκεντρώθηκαν επίσης στη συνοικία Μονγκ Κοκ, όπου έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα. Η αστυνομία κατέφυγε τότε σε χρήση δακρυγόνων, για πρώτη φορά το 2020.

news247.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 28 Μαρτίου

Του Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών και του...

Κατώτατος μισθός: Αυξάνεται από 1η Απριλίου

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση της αύξησης απολαβών που θα...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Γορτυνία

Την Παρασκευή 29/03/2024 λόγω εργασιών συντήρησης του Δικτύου του...

Συνελήφθησαν 62 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...
Μετάβαση στο περιεχόμενο