Κόσμος

Μια νέα περίπτωση της νόσου του ιού Ebola επιβεβαιώθηκε χθές 10/04 στην πόλη Beni στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ).
Το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έχει βάλει ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού σε καραντίνα. Σήμερα σχεδόν 7 στους 10 χρήστες του Διαδικτύου είτε έχουν αναγκαστεί, είτε έχουν εθελοντικά περιοριστεί στα σπίτια τους.
Να τιθασεύσει τα φαινόμενα παραπληροφόρησης για τον νέο κορωνοϊό, τα οποία σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό για την πανδημία, επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Η απειλή του COVID-19 καθιστά ακόμα πιο επείγουσα την αποσυμφόρηση των στρατοπέδων στα νησιά", δήλωσε ο κ. Rocco. "Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση συμβάλλει σε αυτές τις προσπάθειες με τη δημιουργία νέων ρυθμίσεων στέγασης στην ηπειρωτική χώρα". 
Τα επίπεδα της επισιτιστικής ανασφάλειας στην περιοχή του Σαχέλ «ξεφεύγουν από τον έλεγχο», δήλωσε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) την Πέμπτη, καθώς εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στις ανθρωπιστικές αλυσίδες εφοδιασμού εξαιτίας περιορισμών που επιβάλλονται ως απάντηση στην πανδημία COVID-19 .
Ο κίνδυνος για παγκόσμια έλλειψη προφυλακτικών είναι πιθανός καθώς η εταιρία Karex με έδρα τη Μαλαισία, που κατασκευάζει και προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος των προφυλακτικών στην παγκόσμια αγορά ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω των μέτρων για τον Κορονοιό.
Με σκηνή από ταινία τρόμου μοιάζει ένας πολικός σταθμός στην Ανταρκτική όπου το χιόνι γύρω του έχει βαφτεί κόκκινο.
Νέος σεισμός τώρα στην Τουρκία. - Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Τουρκία.
Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο η Αθήνα αποχαιρέτησε το 2019 από την πλατεία Συντάγματος υποδεχόμενη με αισιοδοξία τη νέα χρονιά. Από τις 10 το βράδυ ξεκίνησε μια φαντασμαγορική γιορτή με ένα μαγευτικό σόου, ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, φώτα, πολύχρωμα πυροτεχνήματα και λάμψη.
Στην ιστορική περιοχή της Σιλεσίας στη νότια Πολωνία, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εργαζομένων και οργανώσεων από την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Γερμανία, συναντήθηκαν το διάστημα 25-28 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίκαιη Μετάβαση για την Ανατολική και Νότια Ευρώπη ». Την ελληνική αποστολή αποτέλεσαν οι Σταύρος Μαυρογένης και Μαριάννα Πλωμαρίτη…
Σελίδα 1 από 58

logofootermedia