Δήμος Πύλου – Νέστορος: «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Μονόλογος στην Κορώνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαιρετική βραδιά θεάτρου πραγματοποιήθηκε, στην πρεμιέρα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Πύλου-Νέστορος για το 2022, την Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Μια σπουδαία παράσταση με τον ταλαντούχο ηθοποιό Θοδωρή Προκοπίου να ερμηνεύει τον σπουδαίο μονόλογο του «Θεόφιλου», του Θανάση Σκρουμπέλου σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη, που καθήλωσε τους θεατές που έσπευσαν στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη. Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές στην αυλαία της και δικαίωσε την επιλογή του Δήμου Πύλου-Νέστορος για την έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού 2022!

«Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στην έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού 2022 του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στην Κορώνη. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του πολιτιστικού καλοκαιριού 2022 περιλαμβάνει εξαιρετικές παραστάσεις, όπως η αποψινή για τους δημότες και τους επισκέπτες μας που αγαπούν το θέατρο!», ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικού και Παιδείας, της Δ.Ε Κορώνης, κ. Δημήτρης Σιψάς.

Πρόκειται για μια υπέροχη, καθηλωτική παράσταση, γεμάτη Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μαζί με την αφήγηση της ζωής του Θεόφιλου, μπροστά από τα μάτια των θεατών πέρασε η ιστορία της Ελλάδας, από την Επανάσταση, λόγω της αγάπης του Θεόφιλου για τους ήρωές της που έδωσαν έναν «παράλογο» αγώνα, καθώς και ιστορικά γεγονότα που ο ίδιος έζησε, η πικρή ήττα του 1897, η καταστροφή της Σμύρνης, ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων, Αγγλίας και Γαλλίας η απογοήτευσή του από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Όλα μέσα από τη δική του ματιά, τη ματιά ενός γνήσιου και αυθεντικού ανθρώπου, που τον συνάρπαζε η ανδρεία, η γενναιότητα, η αξιοπρέπεια, ο αντικονφορμισμός και η ελευθερία.

«Εγώ δεν γνωρίζω την ιστορία, όπως διδάσκεται από τα βιβλία αλλά τη γνωρίζω όπως μου την έχει πει ο τόπος και τα τραγούδια του. Η ιστορία είναι ο αέρας που αναπνέεις, έτσι τη καταλαβαίνω εγώ» έλεγε ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ.

Μια σπουδαία παράσταση με τον ταλαντούχο ηθοποιό Θοδωρή Προκοπίου να ερμηνεύει τον σπουδαίο μονόλογο του «Θεόφιλου», του Θανάση Σκρουμπέλου σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη, που καθήλωσε τους θεατές που έσπευσαν στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας Ελεήστριας στην Κορώνη. Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές στην αυλαία της και δικαίωσε την επιλογή του Δήμου Πύλου-Νέστορος για την έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού 2022!

«Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στην έναρξη του πολιτιστικού καλοκαιριού 2022 του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στην Κορώνη! Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του πολιτιστικού καλοκαιριού 2022 περιλαμβάνει εξαιρετικές παραστάσεις, όπως η αποψινή για τους δημότες και τους επισκέπτες μας που αγαπούν το θέατρο!», ανέφερε στο καλωσόρισμά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικού και Παιδείας, της Δ.Ε Κορώνης, κ. Δημήτρης Σιψάς.

Πρόκειται για μια υπέροχη, καθηλωτική παράσταση γεμάτη Ελλάδα! 

Λίγα λόγια για το έργο:

Μαζί με την αφήγηση της  ζωής του Θεόφιλου, μπροστά από τα μάτια των θεατών  πέρασε  η ιστορία της Ελλάδας,  από την Επανάσταση, λόγω της  αγάπης του Θεόφιλου για τους ήρωές της που έδωσαν έναν «παράλογο» αγώνα, καθώς και ιστορικά γεγονότα που ο ίδιος έζησε,  η πικρή ήττα του 1897,  η καταστροφή της Σμύρνης, ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων, Αγγλίας και Γαλλίας η απογοήτευσή του από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Όλα μέσα από τη δική του ματιά, τη ματιά ενός γνήσιου και αυθεντικού ανθρώπου, που τον συνάρπαζε η ανδρεία, η γενναιότητα, η αξιοπρέπεια, ο αντικονφορμισμός και η ελευθερία.

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, θα πρέπει...

Συνελήφθησαν 43 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο