Με επιτυχία η 2η προβολή του «Ρεσάλτο» στην Κορώνη του Δήμου Πύλου – Νέστορος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Προβολή της ταινίας «Ρεσάλτο» την Κυριακή 5η Ιουνίου και ώρα 8.00μ.μ. , στο περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας της Ελευστρίας στην Κορώνη .

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και με σκοπό τη διάδοση του ιστορικού γεγονότος του « Ρεσάλτο » , που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης την 13η Φεβρουαρίου του 1824.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε, ύστερα από την εξαιρετική συνεργασία του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης , του Δήμου Πύλου – Νέστορος, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Συλλόγου «Ελληνομνήμονες – Σπύρος Κατσίρας» , ηθοποιοί, αφηγητές και εθελοντές της περιοχής, σε παραγωγή και σκηνοθεσία της Θεοδώρας. Δρακοπούλου και μουσική του Πάνου Κουραμπά.

Το γεγονός του «Ρεσάλτου» παρουσιάζεται μέσα από αρχειακό υλικό και πολλαπλές συνεντεύξεις ανθρώπων που σχετίζονται με την πόλη και αναλύουν τις ιστορικές στιγμές.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος κ. Ο Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

«Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία της δημιουργίας της ταινίας «Ρεσάλτο» στο Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνη και τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μαργιάννη, καθώς και σε όλους όσους συνέβαλαν, ώστε να γίνει πραγματικότητα και γνωστό σε όλους το ιστορικό γεγονός που διαδραματίστηκε στο Κάστρο της Κορώνης.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τις πρωτοβουλίες που προωθούν τον πολιτισμό μας και αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας . Προσπάθειες σαν κι αυτή διαφυλάττουν τη μεγάλη παρακαταθήκη των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και μας δίνουν ώθηση και ενέργεια να συνεχίσουμε το έργο μας.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο