Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα στην Αθήνα με την υπουργό Πολιτισμού για το κάστρο της Μεθώνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θέμα του κάστρου της Μεθώνης και της μελέτης αποκατάστασης του σημαντικού αυτού μνημείου θα συζητήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα, στην Αθήνα, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος είχε σήμερα, Τετάρτη 17 Μαρτίου, και τηλεφωνική επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα με την υπουργό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το σημαντικό κόστος για την εν λόγω μελέτη -που μπορεί να φθάσει και τις 400.000 ευρώ- θα μπορούσε να μοιραστεί μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου Πολιτισμού.

“Ολα όσα είπαμε θα γίνουν πράξη. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να έχει παρέλθει κάποιο χρονικό διάστημα από το αρχικό όριο που είχαμε θέσει, όμως ας συνεκτιμηθεί ότι ζούμε σε μια εποχή πολύ δύσκολη, με ιδιαίτερες συνθήκες από τις οποίες αναφύονται διάφορα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε τη Μεθώνη. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν καλά νέα από το υπουργείο Πολιτισμού” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Παρατήρησε δε ότι “τη δεδομένη χρονική στιγμή η Περιφέρεια χρηματοδοτεί κυριολεκτικά δεκάδες έργα πολιτισμού στη Μεσσηνία”.

Σημειώνεται ότι προς τον περιφερειάρχη απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης Παναγιώτης Λίγγρης με επιστολή του, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο