Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών καθώς και των τριών διακινητών τους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη εξήντα (60) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των τριών (03) αλλοδαπών διακινητών τους, προέβησαν πρωινές ώρες της 03/10/2020, στελέχη της Λιμενικής αρχής Πύλου σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, στην περιοχή Γλύφας δήμου Πύλου – Νέστορος, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης.

Πύλος | Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συστηματικής έρευνας εντοπίστηκαν κρυμμένες σε δύσβατη τοποθεσία στην ανωτέρω περιοχή δύο (02) ομάδες ατόμων, οι οποίες προσέγγισαν την ανωτέρω περιοχή σε διαφορετικό χρόνο. Συνολικά πρόκειται για εξήντα (60) αλλοδαπούς, οι οποίοι ανέμεναν να διακινηθούν παράνομα προς τις Ιταλικές Ακτές  με Ι/Φ  Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει απογευματινές ώρες της 02/10/2020 από το αλιευτικό καταφύγιο Φοινικούντας όπου παρέμενε τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου μεταφέρει τους παραπάνω αλλοδαπούς παράνομα στην Ιταλία.
pyldiak1
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγούς δύο (02) αλλοδαπούς ηλικίας 45 και 41 ετών, καθώς και ένα επαγγελματικό φορτηγό κλειστού τύπου (ΒΑΝ) με οδηγό έναν 41χρονο αλλοδαπό, τα οποία είχαν αποβιβάσει προηγουμένως  μέρος των αλλοδαπών.
pyldiak3
Από το Λιμεναρχείο Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα τρία (03) οχήματα, το ιστιοφόρο σκάφος με τα ναυτιλιακά του έγγραφα, ένα (01) επιπλέον βοηθητικό σκάφος (τύπου τέντερ) με μία (01) εξωλέμβια μηχανή,  χρηματικά ποσά, ταξιδιωτικά έγγραφα – δελτία ταυτότητας, φωτ/φα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, οχτώ (08) κινητά τηλέφωνα, έντεκα (11) κάρτες sim και έξι (06) κάρτες τραπεζών που φαίνεται να χρησιμοποιούνταν από τους ανωτέρω για την οργάνωση της δράσης τους.
pyldiak2
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα την Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων είχε απασχολήσει η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ως τρόπο δράσης τη ναύλωση σκαφών με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων εγγράφων και διέθετε εμπειρία στην εξαφάνιση των ιχνών της από τις Διωκτικές Αρχές για τη διακίνηση παράνομα αλλοδαπών μεταναστών προς τις Ιταλικές ακτές.
Η ανωτέρω Διεύθυνση του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διερευνά περαιτέρω την τυχόν εμπλοκή έτερων συνεργών καθώς και την σε βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων – πειστηρίων. 
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

Βαρύ πένθος στο Άστρος: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 25 ετών ο Παναγιώτης Κολοβός

Δύσκολες ώρες για την τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο