Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το καρναβάλι της Μεσσήνης

Το Καρναβάλι της Μεσσήνης είναι από τα πιο γνωστά σε όλη τη Μεσσηνία, καθώς πραγματοποιείται στην πόλη πάνω από 150 χρόνια και έχει το μοναδικό στην Ελλάδα χαρακτηριστικό ότι αποκορυφώνεται με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών την Καθαρά Δευτέρα και όχι την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

  Τοπικά έθιμα και ξέφρενο γλέντι χαρακτηρίζουν το Καρναβάλι της Μεσσήνης που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.

O εορτασμός αρχίζει από την Tσικνοπέμπτη με μία παραδοσιακή ταβέρνα πάνω σε άρμα να γυρνά στους δρόμους της πόλης και να μοιράζει άφθονο κρασί και σουβλάκια στους περαστικούς. Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, στις γωνίες των δρόμων ανάβουν φωτιές και στήνουν τρικούβερτο γλέντι, με ντόπιους οργανοπαίκτες, πολύ κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα.

Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας γίνεται η κορύφωση των εκδηλώσεων στο Καρναβάλι της Μεσσήνης. Στήνεται η «Κρεμάλα», για το Κρέμασμα της Γριάς Συκούς, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι πολιτιστικές εκδηλώσεις: παρελάσεις μαζορετών, άρματα, μεταμφιεσμένους μικρούς και μεγάλους, χορευτικά συγκροτήματα, λαϊκά όργανα, φιλαρμονικές και, τέλος, εκφώνηση σατυρικού λόγου. Η ιεροτελεστία αυτών των ημερών κάνει το Καρναβάλι της Μεσσήνης μοναδικό και αξίζει να το ζήσετε και εσείς αν βρεθείτε τις ημέρες εκείνες στη Μεσσηνία.

1-kalesmata.jpg1-m.JPG

2.JPG3.JPG

4.JPG5.JPG

6.JPG7.JPG

8.JPG

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο