Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων Συντροφιάς για τις φόλες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Τα περιστατικά δηλητηριάσεων είναι καθημερινά σε όλη τη χώρα. Οι εικόνες ζώων νεκρών ή που ψυχορραγούν προκαλούν μεγάλη θλίψη και οργή. Η Ειδική Γραμματεία θα ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο τον έλεγχο όλων των σκευασμάτων που περιέχουν φυτοφάρμακα ή πρόκειται για ποντικοφάρμακα.

Η αγορά τους θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη. Δεν γίνεται να συνεχιστεί η χορήγησή τους χωρίς συνταγή από γεωπόνο, για να έχουμε τον πλήρη έλεγχο ποιος τα αγοράζει. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό, οι δήμοι μόλις ενημερωθούν για ζώα νεκρά από δηλητηρίασης,η οφείλουν να κινηθούν και να προχωρούν σε περισυλλογή των ζώων, διενέργεια νεκροψίας ή νοσηλείας σε κτηνιατρείο και σε καταγγελία και μήνυση κατ’ αγνώστου στην Αστυνομία. Παρακαλούνται θερμά οι δήμοι να ενημερώσουν τους πολίτες για το νομικό πλαίσιο και να επισημάνουν ότι η δηλητηρίαση ζώου είναι κακουργηματική πράξη.

Σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021 η δολοφονία και ο βασανισμός ζώων είναι κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο 30.000-50.000 ευρώ και κάθειρξη ως 10 έτη ανά ζώο”.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο