«Βραδινή φωτιά» κλείνει τις εκδηλώσεις των Ναυαρινείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μουσική παράσταση «Βραδινή φωτιά», με συνθέσεις, μελοποιήσεις και τραγούδια της Φένιας Χρήστου θα κλείσει με τον ωραιότερο τρόπο την εβδομάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Τo Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στις 20:00, όσοι βρεθούν στην Πύλο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία από τις πλέον ατμοσφαιρικές μουσικές παραστάσεις. Η μουσικός Φένια Χρήστου, σε συνεργασία με δύο εκλεκτούς μουσικούς• τον Σωκράτη Γανιάρη στα κρουστά και τον Φώτη Πέζο στην βιόλα, θα μοιραστεί με τους ακροατές ένα κομμάτι από την «Καρδιά της».

O τίτλος της παράστασης είναι εμπνευσμένος από το ομότιτλο ποίημα του Κ. Παλαμά.
Η «Βραδινή φωτιά» παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Περιβόλι στον Κάμπο της Χίου και στο Νοτιά στην Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 2022. Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας: “OGDOO”.

Η Φένια Χρήστου είναι ακουστή… για την «Νεραϊδοπαρμένη» – σε ποίηση Κ. Παλαμά που της χάρισε μία πετυχημένη περιοδεία το 2020 στην Β. Ελλάδα (σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε – με την στήριξη του ΥΠΠΟΑ), μα και για την «Κυρά της συγγνώμης» – ένα τραγούδι ανεξάρτητο και ειδικά αφιερωμένο στην Δήμητρα της Λέσβου. Ακόμη, για το «El3ven» – έναν δίσκο που περιέχει ορχηστρικές συνθέσεις, τραγούδια και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό – και ο οποίος κυκλοφόρησε το 2018 από τον “Μετρονόμο” (του Θανάση Συλιβού από τη Χώρα) λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από σύνολο έγκριτων μέσων. Η ίδια με την ομάδα της έρχεται στην Πύλο, έχοντας στις αποσκευές τις μουσικές της διαδρομές και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε ένα μέρος από τον ονειρικό δημιουργικό της κόσμο. Μελοποιήσεις φερμένες άλλοτε από τους Δελφούς κι άλλοτε από τα Χανιά, ανεξάρτητες μουσικές συνθέσεις και τραγούδια σε στίχους και μουσική της ίδιας έρχονται να αποδείξουν πως η μετέπειτα πορεία της δικαίωσε κατά πολύ εκείνη την πρώτη αναγνώριση της δουλειάς της όπου έλαβε το Α’ Βραβείο Δημιουργίας Τραγουδιού – με το τραγούδι της «Μοίρα μου και πεπρωμένο» το οποίο εμπεριέχεται στον δίσκο «El3ven» – σε διαγωνισμό της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το 2014, με επικεφαλής τον συνθέτη Δ. Παπαδημητρίου.

Ο Φώτης Πέζος αριστούχος απόφοιτος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού στην ερμηνεία βιόλας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2005 ως το 2010 υπήρξε μέλος της ορχήστρας της ΕΛΣ, της ΕΡΤ και του Δήμου Αθηναίων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία και Ελβετία. Έχει παρακολουθήσει σε Γερμανία και Ουγγαρία σειρά μαθημάτων βιολιού και βιόλας με τους Grigori Zhislin, MichaelZaretsky και Ervin Schiffer. Από το 2010 ζει μόνιμα στη Χίο. Εργάζεται ως καθηγητής βιολιού στο Μουσικό Σχολείο Χίου και διδάσκει βιολί και θεωρητικά στο Ωδείο Αιγέας Χίου. Από το 2020 είναι υπεύθυνος του εργαστηρίου μουσικής του Δήμου Οινουσσών.

Ο Σωκράτης Γανιάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χίο. Σπούδασε τύμπανα και θεωρία στο Κεντρικό Ωδείο της Αθήνας ενώ το 1991 αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου σπούδασε για δύο έτη ντραμς και κρουστά. Από το 1993 ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μουσικός. Σημαντική στιγμή είναι η συνεργασία του με το πρωτοποριακό γκρουπ “Άβατον”. Σαν μουσικός εκτιμά και του αρέσει να παίζει κάθε είδος καλής μουσικής, ειδικά εκείνες που συνδυάζουν διαφορικές επιρροές και εμπνέουν τον αυτοσχεδιασμό.

 Χρήστου 2 1536x1024

 ΠΕΖΟΣ ΒΙΟΛΑ ΒΙΟΛΙ


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει θεσπίσει κανόνες για το ωράριο τροφοδοσίας (παράδοση – παραλαβή) των καταστημάτων και των υπεραγορών λιανικού εμπορίου με τις υπ’ αριθμ. 490/2008 & 273/2012 Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, που έχουν ως στόχο την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών οδών της πόλης της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα ορίζονται τα παρακάτω: α)

Σε αποστολή στην Κύπρο συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης

50 Χρόνια κατοχής – 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης συμμετείχε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου αποτελούμενο από τον Αντρέα Στεργίου Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο Αργιθέας, Παντελή Χειμωνίδη, Αντιπρόεδρο ΔΣ Δικτύου, Δημ. Σύμβουλο Δήμου Λάρνακας, Αναστάσιο

Με επιτυχία ο 51ος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια

Ο Δήμος Γορτυνίας στα πλαίσια των πολυσχιδών δράσεών του για την ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με την προσωπική άοκνη φροντίδα του Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ευστάθιου Χαρ. Κούλη, διοργάνωσε το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, στα Λαγκάδια, τον 51ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής. Τονμακροβιότερο ετήσιο διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού, που οραματίστηκε, οργάνωσε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο