Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου Βελτίωση – Διαπλάτυνση δρόμου Κούβελα έως διασταύρωση με την 7η Επαρχιακή Οδό»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Βελτίωση – Διαπλάτυνση Δρόμου Κούβελα έως Διασταύρωση με την7η Επαρχιακή Οδό» από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, το Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλο και την ανάδοχο εταιρεία, τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει άμεσα ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Σκοπός κατασκευής του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας της οδού και η εξασφάλιση της ασφάλειας των διαδρομών μεταξύ του δικτύου των οικισμών.

Το έργο αφορά στη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων της δημοτικής οδού από την Τ.Κ. Κούβελα έως διασταύρωση με την 7η Ε.Ο. και για συνολικό μήκος 4+060,03 χλμ, προκειμένου να εξασφαλισθεί ενιαίο πλάτος καταστρώματος της οδού. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται χωματουργικές εργασίες βελτίωσης με μικρές διαπλατύνσεις, κατασκευή σωληνωτών οχετών, εργασίες υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας, ασφαλτικά, κατασκευή στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, σημάνσεις, φωτισμός κόμβου, κλπ. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαμπερή αυλαία στο Συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας-Κύπρου (ΠΣΑΤ-ΕΑΚ), στη Γορτυνία.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου του 35ου Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας-Κύπρου (ΠΣΑΤ-ΕΑΚ), το οποίο διεξάγεται στη Γορτυνία από την Πέμπτη 23 έως την Κυριακή 25 Μαρτίου, με συνδιοργανωτή το Δήμο Γορτυνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και

Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης

Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025, η πόλη της Τρίπολης θα φιλοξενήσει έναν ξεχωριστό ποδηλατικό γύρο, προωθώντας την ασφαλή μετακίνηση. Η εκκίνηση της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 από το 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης, με τερματισμό στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, όπου στις 18:00 θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση. Η δράση αυτή, που διοργανώνεται από τον Δήμο Τρίπολης και το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ