Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην Τρίοδο για τους 10 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα

Οι 10 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24 Νοεμβρίου 1943, Έλληνες και Αρμένιοι, τιμήθηκαν χθες με επιμνημόσυνη δέηση στην Τρίοδο.

Το μνημόσυνο τελείται κάθε χρόνο μπρος στο μνημείο των πεσόντων στη θέση «Γύρα» της Τριόδου, με πρωτοβουλία της Κοινότητας την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου. Στη χθεσινή τελετή, στον χώρο της θηριωδίας μνημονεύτηκαν οι νεκροί ήρωες και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι απόγονοι και συντοπίτες των εκτελεσθέντων άφησαν στο ηρώο ένα λουλούδι στη μνήμη τους. Η λιτή αυτή τελετή, μας υπενθυμίζει την ιστορία και μας διδάσκει ότι γνωρίζοντας το παρελθόν, αποφεύγουμε τα τραγικά λάθη στο μέλλον και διαμορφώνουμε ένα ασφαλές ειρηνικό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρούτσης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Τριόδου Κωνσταντίνος Ψαρούλης, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Καλαμάτας, δημοσιογράφος Θεόδωρος Μπρεδήμας, εκπρόσωποι της κοινότητας των Αρμενίων Μεσσηνίας, κ.ά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το χρονικό της εκτέλεσης είχε αποκαλύψει ο αείμνηστος πρόεδρος της Τριόδου Μιχάλης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πρωτοστάτησε για την ανέγερση του Μνημείου το 1998 και την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου.

triodos1

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο