Την ίδρυση Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας στη Μεσσήνη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια σπουδαία μουσική διάλεξη με θέμα «Spiritual, τραγούδια της σκλαβιάς και της ελευθερίας», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη», στη Μεσσήνη.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τραγούδια της σκλαβιάς και της ελευθερίας. Ο διακεκριμένος τενόρος, πιανίστας και διευθυντής Χορωδιών Αλέξανδρος Τσίχλης, ο οποίος έχει κάνει και τη σχετική έρευνα για την επιλογή των συγκεκριμένων μελωδιών απήγγειλε ποιήματα και συνόδευσε με το πιάνο τα μέλη του Φωνητικού Συνόλου Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» Δημήτρης Δημητρόπουλος χαιρέτισε την εκδήλωση, λέγοντας ότι ο Σύλλογος προγραμματίζει και άλλες ποιοτικές εκδηλώσεις στον χώρο του Μουσείου, για τους φίλους της τέχνης και της μουσικής.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στον χαιρετισμό του, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την δράση των «Φίλων του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη» που οργανώνουν τέτοιες ποιοτικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τους δημότες της Μεσσήνης και τους επισκέπτες της. Με χαρά ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας του Δήμου Μεσσήνης με τον Μεσσήνιο μαέστρο κ. Τσίχλη για τη δημιουργία Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας που θα προσφέρει μουσική παιδεία στα μικρά παιδιά. Τέλος, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναβάθμιση του κτιρίου (ενεργειακή, λειτουργική και δομική) για την οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 1.050.000 ευρώ.

spir3

spir4

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο