Έντονη ανησυχία γονέων και μαθητών – Πέφτουν σοφάδες στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει σε γονείς παιδιών του Γυμνασίου Κυπαρισσίας οι πτώσεις σοφάδων στην κεντρική είσοδο του σχολείου.

Το συμβάν έχει γίνει εδώ και πολλές ημέρες, ευτυχώς σε ώρα μη λειτουργίας του σχολείου, ωστόσο δεν έχουν επισκευαστεί ακόμη αν και υπήρξε μια πρώτη παρέμβαση. Η κεντρική είσοδος έχει αποκλειστεί με κόκκινες κορδέλες, έτσι μαθητές και εκπαιδευτικοί εισέρχονται στο σχολείο από τη δεύτερη είσοδο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του συγκροτήματος.

Οι σοφάδες έπεσαν από το υπόστεγο που καλύπτει την κεντρική είσοδο (το μπαλκόνι έξω από τα γραφεία) και με την πτώση αποκαλύφθηκαν και τα σίδερα, με αποτέλεσμα η ανησυχία να είναι έκδηλη από όλους.

Όπως πληροφορηθήκαμε, αυτό έχει γίνει από τις αρχές του μήνα, ενημερώθηκε ο Δήμος Τριφυλίας που έχει και την αρμοδιότητα των σχολείων, μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας το επισκέφθηκαν και δόθηκαν εντολές για την αποκατάσταση. Ωστόσο από τότε δεν έχει γίνει κάτι αν και υπήρξε μια αρχική παρέμβαση με αποκάλυψη των «προβληματικών» σημείων. Το μείζον είναι να γίνει γενικότερος στατικός έλεγχος του σχολείου, καθώς έχει κατασκευαστεί από τη δεκαετία του 1950. Σχετικό αίτημα έχει σταλεί εγγράφως και από τον διευθυντή τόσο προς το δήμο όσο και προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως είναι φυσικό η εικόνα που παρουσιάζει το κτήριο με τους πεσμένους σοφάδες και τα ξεγυμνωμένα σίδερα, σε συνδυασμό με όλα όσα συμβαίνουν σε γειτονικές χώρες, αυξάνουν την ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς, που ζητούν τον πλήρη έλεγχο του σχολικού συγκροτήματος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο