Εγκρίθηκε έργο 9 εκατ. € της ΔΕΥΑ Καλαμάτας για προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόφαση ένταξη έλαβε η Πράξη «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας – Φάση Β» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 9 εκατ. € που θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς μία ακόμα διεκδίκηση που είχαμε ως Δήμος και ΔΕΥΑ Καλαμάτας είχε θετική έκβαση. Πρόκειται για το έργο της αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης του Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 9 εκατ. € που περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων καθώς όλου του απαραίτητου τεχνικού και ψηφιακού εξοπλισμού.

Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα ακόμα έργο, που σε συνδυασμό με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί αλλά και τα έργα που είναι σε εξέλιξη, τοποθετούν τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας σε θέση οδηγού στο μέλλον.

Το έργο αφορά -μεταξύ άλλων- την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 6.500 ψηφιακών υδρομετρητών στην περιφέρεια του Δήμου, την τοποθέτηση 36 ψηφιακών κεντρικών υδρομετρητών στους αγωγούς του συνδέσμου ύδρευσης, 57 αυτόματες ηλεκτροβάνες ελέγχου του δικτύου μέσα στην πόλη, καθώς και επέκταση του υφιστάμενου Κεντρικού Σταθμού Ελέγχου με στόχο τον άμεσο εντοπισμό των διαρροών και τον έλεγχο ποιότητας του παρεχόμενου νερού.

Και φυσικά όλα αυτά έρχονται σε συνεχεία του Συστήματος Τηλεδιαχείρισης που διαθέτει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας οφείλω να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και κατάλληλης προετοιμασίας».

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημέρωση «κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Ανατολικής Μάνης» 2024-2025

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ» 2024-2025 Αγαπητοί Γονείς, Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης, για τέταρτη χρονιά,  συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία των  Κ.Δ.Α.Π. στα σχολεία του Δήμου μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ/ΕΜΚ, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που

Κώστας Τζιούμης: «Διαρκής η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για να γίνει προορισμός η Τρίπολη»

Ανανεωμένο επιστρέφει το Φεστιβάλ Κωμωδίας 40 Lads στην Τρίπολη και στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, από την Παρασκευή ως την Κυριακή (19-21/4/2024).Με αυτή την αφορμή, δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον υπεύθυνο της εταιρείας «Πέρα Βρέχει» κ. Βαγγέλη Αντωνόπουλο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. «Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ να

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο