Την Τετάρτη 15 Μαρτίου η εκδήλωση της Κ.Ε. Φάρις για το έργο του Κωστή Παλαμά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Καλαμάτας και το Τμήμα Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ», διοργανώνουν την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 19:00, εκδήλωση για το έργο του Κωστή Παλαμά, 80 χρόνια μετά τον θάνατό του (1943-2023).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής, με αφορμή την εν εξελίξει νέα φιλολογική έκδοση του έργου του από το Ίδρυμα «Κωστής Παλαμάς», το οποίο βρίσκεται στον δέκατο έβδομο τόμο και όταν ολοκληρωθεί θα εκτείνεται σε πενήντα και πλέον τόμους.

Για το έργο του Κωστή Παλαμά, στα ογδοντάχρονα από τον θάνατο του (1943-2023) και με αφορμή την φιλολογική νέα Έκδοση των Απάντων του, θα μιλήσουν οι:

– Κων/νος Κασίνης, ομότιμος  Καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος του Ιδρύματος :«Κωστής Παλαμάς», με θέμα: «Πολιτική και ποιητική ηθική στο έργο του Παλαμά».

– Γιώργος Ανδρειωμένος, Καθηγητής νεοελληνικής φιλολογίας , Πρόεδρος του τμήματος φιλολογίας του Παν/μίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Ο Παλαμάς και ο πολιτικός φιλελευθερισμός».

– Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής  Νεοελληνικής φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα: «Οι καημοί της Λιμνοθάλασσας του Παλαμά. Μια απόπειρα για νέα ανάγνωση».

– Άννα Κατσιγιάννη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια συκριτικής φιλολογίας  του Παν/μίου Πάτρας, με θέμα: «Ο Καραϊσκάκης του Παλαμά».

Θα ακουστεί η φωνή του Παλαμά να απαγγέλει, ενώ χαρακτηριστικά του ποιήματα θα διαβάσει ο ποιητής και δοκιμιογράφος Δημήτρης Κοσμόπουλος. Η Μαρία Κρασοπούλου και ο Νικόλας Παλαιολόγος θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μελοποιημένο Παλαμά.

20230227palamas Medium

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

Υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και ύδρευσης, ήρθε να προστεθεί η υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου (Κιβέρι) Ν. Αργολίδας. Αναλυτικά Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο