Αντιδράσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας: Χρειάζονται 34 γιατροί και ζητούνται μόνο 5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέντε θέσεις νέων γιατρών προκήρυξε το υπουργείο Υγείας για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Δ.Σ. του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας εκφράζει την αντίδρασή του, γιατί τα κενά είναι πολύ περισσότερα, 34 και η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ζητήσει την κάλυψη 14.

Οι θέσεις που προκηρύχθηκαν μεταξύ 854 συνολικά γιατρών για νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, είναι: γενικός για το ΤΕΠ, νεφρολόγος, ψυχίατρος, πνευμονολόγος και ογκολόγος.

Οι θέσεις που δεν εγκρίθηκαν, είναι: Παθολόγος, αναισθησιολόγος, οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, ακτινολόγος, κυτταρολόγος, καρδιολόγος με εξειδίκευση στην επεμβατική καρδιολογία, εντατικολόγος, αιμοτολόγος – βιοπαθολόγος.

“Καλώς να έρθουν αυτοί οι συνάδελφοι, πάντα χρειαζόμαστε όλες τις ειδικότητες. Ομως, το να εγκρίνουν 5 θέσεις από τις 14, σημαίνει ότι υπάρχει μια διάθεση υποβάθμισης του νοσοκομείου”, επεσήμανε η πρόεδρος του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών Χρυσάνθη Μάλλιου.

Σημείωσε ότι “το πρόβλημα που έχουμε είναι η υποστελέχωση. Φωνάζουμε για την υποστελέχωση, γιατί αν δεν υπάρχει ικανός αριθμός γιατρών να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νομού, δεν μπορεί να γίνει τίποτα”.

Η κ. Μάλλιου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “από τις θέσεις που δεν εγκρίθηκαν, ήταν καρδιολόγος με εξειδίκευση στο Αιμοδυναμικό. Φωνάζουμε και λέμε το Αιμοδυναμικό πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα στην Καλαμάτα. Τα εμφράγματα που έρχονται, είναι πάρα πολλά. Πρέπει ο ασθενής που έρχεται, να αντιμετωπίζεται εκείνη τη στιγμή”.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου, γιατρός – οφθαλμίατρος Παναγιώτης Νάνος, αναφερόμενος στα προβλήματα της Οφθαλμολογικής Κλινικής, παρατήρησε ότι “είναι 4 οργανικές, υπηρετούν 2 μόνιμοι και είναι και 2 επικουρικοί, που λήγει η θητεία τους. Και θα μείνουμε οι δύο που είμαστε πάνω από 50 και πάνω από 60, με τόση δουλειά. Αν έρθεις 20 Μαρτίου που ανοίγουν τα ραντεβού για το επόμενο τρίμηνο (Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο), σε μία ώρα θα έχουν κλείσει όλα. Την προηγούμενη φορά από τα  902 ραντεβού του νοσοκομείου τα 350 ήταν δικά μας”.

* Για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προκηρύχθηκαν 3 θέσεις: ακτινολόγος, νεφρολόγος και παθολόγος.

Για τα κέντρα υγείας του νομού, προκηρύχθηκε μία θέση γενικού γιατρού στο Κ.Υ. Πύλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο