Ενημερωτική δράση για την έμφυλη βία σε συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου με το Νοσοκομείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανίχνευση και Διαχείριση Περιπτώσεων γυναικών θυμάτων βίας από τους Επαγγελματίες του ΕΣΥ – Καλές πρακτικές και Εργαλεία στη διάθεση των Υγειονομικών», πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων των δύο Φορέων, καθώς και επαγγελματίες από όλες τις δομές Υγείας του Νομού.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η στοχευμένη παρέμβαση στους Επαγγελματίες Υγείας, πάνω σε ζητήματα αναγνώρισης, διαχείρισης και αντιμετώπισης περιπτώσεων βίας που απευθύνονται στις δομές Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ). Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Καλαμάτας και η Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Σερρών (με διαδικτυακή συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας), ανέλυσαν την παραπάνω θεματική, παρέχοντας οδηγίες και εργαλεία στους Επαγγελματίες Υγείας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επαγγελματίες από όλους τους χώρους της Υγείας (Ιατροί, Νοσηλευτές/τριες, Κοινωνικοί λειτουργοί, Επισκέπτες/τριες Υγείας, εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και υπάλληλοι διοικητικής υποστήριξης).

Ακολούθησε συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες/σες έθεσαν ερωτήματα στις εισηγήτριες για ζητήματα που αφορούν στην έμφυλη βία.

{gallery}arthra/2023/02/08-24251{/gallery} 

Η πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

Υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

Στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, σε θέματα άρδευσης και ύδρευσης, ήρθε να προστεθεί η υπογραφή σύμβασης προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου (Κιβέρι) Ν. Αργολίδας. Αναλυτικά Υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας αντλητικού συγκροτήματος παροχής 8.000 κυβικών και ομαλού εκκινητή στο κεντρικό αντλιοστάσιο Αναβάλλου

Τρίπολη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη

Αποπνικτική είναι σήμερα (23/4) η ατμόσφαιρα σε όλη τη...

Θρησκευτική Συναυλία Χορωδίας Ορφέας Τρίπολης

Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, στο πνεύμα των κατανυκτικών ημερών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο