Συνεχίζονται με επιτυχία οι Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η UndergroundYouthOrchestra  υπό την μπαγκέτα του ζωντανού θρύλου ChristophEschenbach παρουσίασε, την 5η συμφωνία και το Τριπλό Κονσέρτο του LudwigvanBeethoven με σολίστ τους Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), JohannesPrzygodda (βιολοντσέλο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (πιάνο).

Μια εξαιρετική συναυλία, όπου το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού  τους αντέμειψε.  

Το επόμενο βράδυ, στις 31 Ιουλίου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος – αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους αυτή τη στιγμή Έλληνες πιανίστες,  εμφανίστηκε  στο Μέγαρο Χορού με ένα εξαιρετικό  σόλο ρεσιτάλ με έργα Bach, ChopinandRachmaninoff.

Καθώς διανύουμε τις τελευταίες μέρες των 6ων Διεθνών Μουσικών Ημερών Μουσικής, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου ν’ απολαύσουν επί σκηνής στο Μέγαρο Χορού τον EnricoPieranunzi· σολιστικά, αλλά και σε ντούο με τον καλαματιανό κοντραμπασίστα-φαινόμενο ΑρίωναΓυφτάκη. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η τελική συναυλία του masterclass βιολιού με τον PabloHernánBenedí.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την καθιερωμένη ετήσια συναυλία δωματίου των διδασκόντων στα masterclasses. Στις 2 Αυγούστου οι Αλεξία Μουζά, PabloHernánBenedí, Ηλίας Σδούκος και IndiraRahmatulla θα ερμηνεύσουν στο Μέγαρο Χορού τα Κουαρτέτα Πιάνου σε Σολ ελάσσονα K. 478 του WolfgangAmadeusMozart και σε Μι ύφεση μείζονα Op. 47 του RobertSchumann.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλιακαι χορηγοί η Ισπανική Πρεσβεία και  το InstitutoCervantes στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται επίσης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ». Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι επιπλέον διακεκριμένες με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFELABEL 2022-2023.

 

Προπώληση εισιτηρίων:

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 10.00-13.00 ΚΑΙ 18.00-21.00

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο