Η Καλαμάτα στον κατάλογο των περιοχών που μπορούν να αναπτύξουν υδατοδρόμιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Καλαμάτα προστίθεται στον κατάλογο των περιοχών που μπορούν να αναπτύξουν υδατοδρόμιο και άλλος ένας σημαντικός προορισμός στην ηπειρωτική χώρα εντάσσεται στο δίκτυο των υπό ανάπτυξη υδατοδρομίων», σημείωσε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, με αφορμή τη χορήγηση άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στον Λιμένα Καλαμάτας.

Επίσης, ο Υφυπουργός ανέφερε: «Η δυνατότητα που αποκτά η Καλαμάτα να μπορεί να υποδεχθεί υδροπλάνα στο μέλλον, θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της Νότιας Πελοποννήσου, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το δίκτυο Υποδομών Μεταφορών της ευρύτερης περιοχής». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται στο «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας» στην περιοχή του Λιμένα Καλαμάτας, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κατασκευή των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Με την άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου γίνεται το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων υδατοδρομίου στον Λιμένα Καλαμάτας, καθώς πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να κατατεθεί αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο