Συνεχίζονται οι επετειακές δράσεις – Συμμετοχή της Καλαμάτας στον ποδηλατικό μαραθώνιο «Δρόμος Ελευθερίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επετειακές δράσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 συνεχίζονται. Την προσεχή Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 η Καλαμάτα συμμετέχει στον ποδηλατικό μαραθώνιο «Δρόμος Ελευθερίας» ο οποίος θα εκκινήσει από την ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα και θα καταλήξει στην πόλη μας.

DSC 0078 Medium

Ενημέρωση σχετικά με τον ποδηλατικό μαραθώνιο και τη συμμετοχή της Καλαμάτας, έδωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Πρόκειται για έναν αγώνα με συμβολικό χαρακτήρα και ιστορική αναφορά, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Για την εν λόγω διοργάνωση συμπράττουν δύο Περιφέρειες, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και έξι Δήμοι τους οποίους διακόσιοι ποδηλάτες θα διασχίσουν. Από τα Καλάβρυτα, στην Τρίπολη, τη Γορτυνία, τη Μεγαλόπολη, την Οιχαλία και με τερματισμό στην Καλαμάτα, το μήνυμα για λευτεριά διαπερνά τόπους που ο καθένας έπαιξε έναν σπουδαίο ρόλο στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων το ’21.

Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 17:00 και 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, στον εμβληματικό Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, σε μία λιτή τελετή που έχει προγραμματιστεί – σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

«200 χρόνια μετά την Επανάσταση των Ελλήνων, ο Δήμος Καλαμάτας συνεχίζει τις δράσεις τους, τιμώντας την επέτειο και αναδεικνύοντας τα μηνύματα που πηγάζουν από την περίοδο εκείνη. Μηνύματα διαχρονικά, για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία», σημείωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

afisa 200 podil dimoi

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας ο Βασίλης Μητρόπουλος

Ορκίστηκε ενώπιον της Δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου, ο δημοτικός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο