3η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων του Δήμου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, είναι προγραμματισμένη η 3η συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων του Δήμου Καλαμάτας.

Η συνάντηση περιλαμβάνει εισηγήσεις της Αναπλ. Καθηγήτριας Παιδιατρικής, Β´ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, Λυδίας Κόσσυβα με θέμα «Έκθεση των παιδιών σε βλαβερούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (προϊόντα, τρόφιμα): πώς το περιορίζουμε;» και του Παιδιάτρου MSc – Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ, Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), Β’ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» με θέμα «Εμβολιασμοί παιδιών & εφήβων/ασφάλεια εμβολίων».

Στον συντονισμό – σχολιασμό θα είναι η Οµ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, Χρύσα Μπακούλα και ο Αναπλ. Καθηγητής Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας, Β’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού”, Νίκος Σπυρίδης.


 

Ακαδημία Γονέων

Στις διαρκείς προκλήσεις ενός απαιτητικού και σύνθετου γονικού ρόλου, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικο-οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες, η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ του Δήμου Καλαμάτας δημιουργείται με σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση, στήριξη και ενδυνάμωση του ρόλου αυτού. Η θεματολογία των μηνιαίων συναντήσεων άπτεται ζητημάτων που σχετίζονται με την υγεία, την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τις σχέσεις τόσο σε οικογενειακό όσο και σε σχολικό πλαίσιο.

Η υλοποίηση του προγράμματος: «Από το Α έως το Ω: μια Ακαδημία Γονέων» στο Δήμο Καλαμάτας αποτελεί επισφράγιση της συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Πρόκειται για οκτώ (8) δίωρες (18:15-20:00) διαδραστικές συναντήσεις γονέων με ειδικούς, τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα, από τον Οκτώβριο έως το Μάιο.

Ο σχετικός σύνδεσμος παρακολούθησης και το θέμα της συνάντησης θα αναρτώνται νωρίτερα από την ημερομηνία διεξαγωγής στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας και μετά το πέρας κάθε συνάντησης θα πρέπει να  συμπληρώνεται μια  σχετική φόρμα αξιολόγησης.

Μετά το πέρας των συναντήσεων υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης παρακολούθησης, για όποιον γονέα το επιθυμεί, αρκεί να το δηλώσει στην φόρμα εγγραφής.

Πληροφορίες

τηλ:  2721360652,  2721360644

email: akadimiagoneon@kalamata.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο