Αυτοψία Δημάρχου σε σχολεία της πόλης – Εργασίες συντήρησης υποδομών ενόψει της νέας περιόδου

Μία σειρά από παρεμβάσεις και εργασίες που αφορούν στη συντήρηση υποδομών και αποκατάσταση φθορών σε σχολεία του Δήμου Καλαμάτας έχουν ενεργοποιηθεί, τόσο μέσα από τη μεγάλη εργολαβία προϋπολογισμού 800.000 € όσο και μέσω των συνεργείων αυτεπιστασίας του Δήμου.

Σήμερα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του Δήμου, επισκέφτηκε 11 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπου και ενημερώθηκε τόσο για τον προγραμματισμό των εργασιών όσο και για αιτήματα που είναι υπό εξέταση από τις Υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει την άμεση έναρξη όλων των εργασιών που έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό και οι οποίες έρχονται σε συνέχεια της καταγραφή αιτημάτων και προβλημάτων που είναι σε γνώση των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου αλλά και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και περιγράφονται στις σχετικές μελέτες που έχουν συνταχθεί.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος, πολλά είναι τα προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν μέσω της μεγάλης εργολαβίας που η Δημοτική Αρχή δρομολόγησε κι έχει ενεργοποιηθεί, ενώ όπου κριθεί απαραίτητο ο Δήμος θα συνεισφέρει εκ νέου μέσω των Δημοτικών Πόρων, καθώς η κεντρική χρηματοδότηση είναι ελάχιστη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου.

Οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ελαιοχρωματισμούς, αποκατάσταση φθορών, αντικατάσταση εξοπλισμού, συντηρήσεις υποδομών, αναβάθμιση προαυλίων και γηπέδων κ.ά.

Σημειώνεται ότι οι επισκέψεις θα συνεχιστούν σε σχολικές μονάδες και συγκροτήματα του Δήμου, προκειμένου άμεσα να δρομολογούνται λύσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της λειτουργίας των σχολείων.

{gallery}arthra/2021/08/04-21425{/gallery} 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο