Πάρκα τσέπης, συντήρηση υποδομών και έργα καθημερινότητας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα σε γειτονιές της Καλαμάτας εξελίσσονται από τα συνεργεία του Τμήματος Αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες  που εξελίχθηκαν περιλαμβάνουν παρεμβάσεις σε τμήματα οδών (διευθέτηση επιφανειακών όμβριων υδάτων), βελτιώσεις οδοστρώματος, συντηρήσεις και κατασκευή πεζοδρομίων, αποκαταστάσεις φθορών, αντικατάσταση και ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού κ.

ά.

Επίσης ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση 42 στύλων φωτισμού στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης. Η εν λόγω παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία από την Υπηρεσία, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη από την τοποθέτησή τους στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

203891826 2974112786164337 110292298654683462 n

ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Σύμφωνα με οδηγίες του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της κατασκευής του δικτύου Πάρκων Τσέπης στην πόλη της Καλαμάτας. Σε σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο, με τη συμμετοχή του Αρχιτέκτονα Παναγιώτη Νασόπουλου και του ειδ. συνεργάτη – πολιτικού μηχανικού Βασίλη Κουτραφούρη, μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τεσσάρων Πάρκων Τσέπης (Νέδοντος, Ασκληπιού, Βύρωνος, Ράχη) ακολουθούν τρία ακόμη στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων (Λακωνικής & Αύρας), της Αγ. Τριάδας και του Αγ. Δημητρίου Κοκορόγιαννη.

Παράλληλα δόθηκαν κατευθύνσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων πλατειών σε γειτονιές της πόλης.

{gallery}arthra/2021/06/25-21173{/gallery} 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο