Καλαμάτα | Εξαπόλυση ωφέλιμων εντόμων από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου

Ιουνίου 02, 2021
Σε εξαπόλυση ωφέλιμων εντόμων των ειδών Aphidius colemani, Amblyseius swirskii, Cryptolaemus montrouzieri Amblyseius swirskii και Adalia bipunctata προβαίνει η Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου (πάρκα, πλατείες, νησίδες, δενδροστοιχίες κλπ), προκειμένου να γίνει έλεγχος πληθυσμού μυζητικών εντόμων και ακάρεων, όπως είναι οι αφίδες-μελίγκρες, και οι τετράνυχοι-αραχνίτσες.

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η χρήση εντομοκτόνων και επέρχεται ισορροπία στο περιβάλλον (τροφική αλυσίδα), καθώς τα ωφέλιμα έντομα αποτελούν φυσικούς εχθρούς των βλαβερών στο αστικό πράσινο και έτσι ελέγχεται ο υπερπληθυσμός του.

Από τον υπερπληθυσμό των μυζητικών πλην της υποβάθμισης του φυτού και της δυσκολίας ανάπτυξης του, προκαλείται ενόχληση στον πολίτη και επισκέπτη της πόλης (μελιτώδες απόρριμμα του μυζητικού εντόμου) στα αυτοκίνητα και στα δάπεδα.

 ENTOM3

Για αυτό παρακαλούμε τις πολίτες αν παρατηρήσουν λευκά ποτήρια στερεωμένα στα δένδρα της πόλης (όπως η φωτογραφία) να μην τα καταστρέφουν γιατί έχει γίνει εγκατάσταση ωφέλιμων εντόμων σε στάδια προνύμφης ή νύμφης ή ενηλίκου.

ENTOM2

ENTOM1 

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι συσκευασίες μεταφοράς των ωφέλιμων στην πόλη.

Για απορίες διευκρινίσεις και ερωτήσεις στον γεωτεχνικό μας υπάλληλο κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο τηλ. 27213 60848 – Δημαρχείο Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών - Αθηνών 99 - 24134 Καλαμάτα.

Τελευταία τροποποίηση στις 2 Ιουνίου 2021 %14:%Ιουν

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia