Έφθασαν οι πρώτοι τουρίστες στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Έφθασε σήμερα, Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, στις 11.25 π.μ. στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», η πρώτη διεθνής πτήση της εταιρείας Condor, που μετέφερε 163 τουρίστες από το Μόναχο.

Τους πρώτους τουρίστες υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης και η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου.

Στην εξωτερική πλευρά της εισόδου της αίθουσας αφίξεων υπήρχε στρωμένο τραπέζι με τοπικά προϊόντα που μοιράστηκαν στους ταξιδιώτες, καθώς επίσης και κοπέλες με πινακίδες στην αγγλική «καλώς ήλθατε στην Καλαμάτα».

Όπως είπε ο αερολιμενάρχης, Δημήτρης Μανδηλάρης, για σήμερα το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί η άφιξη δεύτερη πτήσης της εταιρίας ελβετικής Entelvice με 53 επιβάτες από την Ζυρίχη. Συνολικά τον Μάιο, πρόσθεσε είναι προγραμματισμένες να αφιχθούν στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» 21 διεθνείς πτήσεις χωρητικότητας 3.516 θέσεων.

DSC 9172 Medium

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης δήλωσε: «Η Καλαμάτα ως ευρωπαϊκή πόλη ανοίγει με ασφάλεια υποδεχόμενη τους πρώτους επισκέπτες. Αυτό πιστοποιεί και η πρώτη πτήση από το εξωτερικό που σηματοδοτεί τη σημασία που δίνουμε στο αεροδρόμιο του οποίου η αξιοποίηση έχει ήδη δρομολογηθεί. Ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει τις διαδικασίες αναβάθμισής του. Εμείς ως Δήμος, σε συνεργασία με τις υγειονομικές δομές, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε η Καλαμάτα να καταγραφεί διεθνώς ως ένας υγειονομικά ασφαλής προορισμός. Πέραν των θεσμικών μέτρων όμως είναι και η ατομική ευθύνη του καθενός. Μαζί όλοι μπορούμε να χτίσουμε το τουριστικό προφίλ του Δήμου για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι στους επαγγελματίες του τουρισμού να είναι μια καλή και γόνιμη χρονιά».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο