Σωστική ανασκαφή σε έκταση 160 τ.μ. στην πλατεία Υπαπαντής ενέκρινε το Κ.Α.Σ. – Δεν επηρεάζει το έργο της ανάπλασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θετική ήταν η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, κατά τη συνεδρίασή του χθες Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 επί του θέματος «Έγκριση ή μη πρότασης του Δήμου Καλαμάτας για ανάδειξη των αρχαιοτήτων της πλατείας του Ι. Ν. Υπαπαντής στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο του έργου “Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας – Γ’ φάση (πλατεία Υπαπαντής)” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020”, Π.Ε. Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου» το οποίο ήταν ενταγμένο στην Ημερήσια Διάταξη.

Κατά τη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος υποστήριξε το θέμα, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δίχως προβλήματα εξέλιξη του έργου που αφορά την Ανάπλαση της Πλατείας Υπαπαντής.

Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δόθηκε έγκριση για τη διενέργεια σωστικής ανασκαφής στο Νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας Υπαπαντής, σε έκταση περί τα 160 τ.μ., θέση που ουδόλως εμποδίζει την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης, όπως έχει αποτυπωθεί στο τοπογραφικό διάγραμμα κι έχει προσδιοριστεί στην εγκεκριμένη μελέτη ανάπλασης του χώρου της πλατείας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Είναι μία θετική εξέλιξη. Ως Δήμος, ως Δημοτική Αρχή, έχοντας σταθερή άποψη για το θέμα, προβήκαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να οδηγηθούμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Να υπάρξει δηλαδή μία σωστική ανασκαφή στα 160 τ.μ. περίπου στο νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας αλλά ταυτόχρονα να μην τεθεί σε κίνδυνο η υλοποίηση του μεγάλου έργου της ανάπλασης. Αντιμετωπίσαμε εξ αρχής το θέμα με ψυχραιμία, αποφύγαμε λαϊκισμούς και άλλους τακτικισμούς, πετυχαίνοντας τελικώς μία καλή εξέλιξη. Δηλαδή και το έργο να προχωρήσει κανονικά και να διενεργηθεί σωστική ανασκαφή στο εν λόγω προκαθορισμένο σημείο. Παρακολουθούμε το θέμα στενά, επεμβαίνουμε όπου κρίνεται αναγκαίο και ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και να εκκινήσει το έργο που θα αλλάξει ριζικά την ευρύτερη περιοχή. Στόχος να αναβαθμιστεί ένα εμβληματικό σημείο για την πόλη, η πλατεία Υπαπαντής και φυσικά να είμαστε τυχεροί ώστε να αναδειχθούν τα όποια αρχαία κατάλοιπα υπάρχουν εκεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση στη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. υπήρξε και από τον κ. Βασίλη Κοσμόπουλο.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο