Π. Μαντάς: “Κανένας περιορισμός στις προσκλήσεις εργατών γης”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτρέπεται η μετάκληση εποχικών εργατών γης και στη Μεσσηνία χωρίς τους περιορισμούς (α) ενός (1) εργαζόμενου ανά 44 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και (β) ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών, όπως προβλέπεται στην κατ’ εξαίρεση διαδικασία της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η ισχύ της οποίας έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σε συνέχεια επαφών που είχε o βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Μεσσηνίας να μπορεί πλέον να δεχθεί αιτήσεις εργοδοτών που επιθυμούν να προσλάβουν πολίτες τρίτης χώρας για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία, χωρίς όμως τους περιορισμούς που θέτει η ΚΥΑ 8480/22.02.2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, δεν ισχύουν τα ανώτατα όρια αδειών διαμονής και η αναλογία έκτασης ή αριθμού ζώων ανά εργαζόμενο, όπως αυτά είχαν προσδιοριστεί για τα έτη 2019 και 2020 με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μέχρι τουλάχιστον την 31η Δεκεμβρίου 2020, δεδομένου ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή βρίσκονται σε ισχύ οι διαδικασίες του Άρθρου 42 της από 01.05.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 90 / 01.05.2020).

Κατά συνέπεια για τη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών ως εποχικών εργατών γης πρέπει κατ’ εξαίρεση να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στο Άρθρο 42 της παραπάνω ΠΝΠ, χωρίς τους περιορισμούς που θέτει η παλαιότερη ΚΥΑ. Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί παραγωγοί της Μεσσηνίας, ειδικά ενόψει της ελαιοσυγκομιδής που έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 25/4/2024 appeared first on .

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΕΤΟΥΣ 2024

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΛήψη ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣΛήψη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο