Πολύ υψηλό το επίπεδο πρόληψης – Ενημέρωση και συνεργασία φορέων του Δήμου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το επίπεδο πρόληψης είναι πολύ υψηλό». Αυτό ήταν το μήνυμα που εξήχθη από τη συνάντηση – συζήτηση φορέων του Δήμου, χθες, Δευτέρα 09 Μαρτίου 2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνη» στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Επί τάπητος τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία σε επίπεδο πρόληψης και τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων με την υποδοχή, εξυπηρέτηση, μετακίνηση επισκεπτών κ.ά., φορέων, καθώς είναι σημαντικό όλοι μαζί να εξασφαλίσουμε συνθήκες, ώστε η πόλη και ο Δήμος μας να παραμείνει ασφαλής προορισμός.

Ο Δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ και τις αποφάσεις που ο Δήμος έχει λάβει στο πλαίσιο της πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Για να υπάρξει επιτυχία πρέπει να συνεργαστούμε όλοι» τόνισε ο Δήμαρχος.

Η Αντιδήμαρχος Ελ. Αλειφέρη, που είχε τον συντονισμό της συζήτησης, ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες συντονισμένα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες εξάπλωσης του ιού με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και στο επίπεδο της οικονομίας, εστιάζοντας και στον τουρισμό. Στην οικονομική αποτύπωση της κατάστασης αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Γ. Φάβας.

Ακολούθως, το λόγο έλαβαν εκπρόσωποι δομών και φορέων, οι οποίοι ενημέρωσαν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τον σχεδιασμό που υπάρχει. Στην τήρηση του πρωτοκόλλου που ισχύει σ’ αυτές τις περιπτώσεις και στην ενσωμάτωση των οδηγιών από τον ΕΟΔΥ εστίασε ο Αερολιμενάρχης και ο Λιμενάρχης Καλαμάτας. Για τα μέτρα πρόληψης που ήδη λαμβάνονται ενημέρωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, εκπρόσωποι των Ταξί και Ραδιοταξί.

«Πολυτραυματία της ασύμμετρης απειλής» χαρακτήρισε τον τουρισμό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του κλάδου του για τις συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενημερώνοντας για ακυρώσεις συνεδρίων, σχολικών εκδρομών κ.ά. Στο ίδιο πλαίσιο και η τοποθέτηση εκπροσώπων καταλυμάτων, ενώ ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα πρόληψης έγινε και από εκπροσώπους των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Μέτρα οικονομικής στήριξης ζήτησε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στην τοποθέτησή του στην σύσκεψη, αναφέροντας πως «πρέπει να αντιληφθούμε ότι το χτύπημα θα είναι πολύ μεγάλο, όχι μόνο στον τουρισμό». Αναφορά και στις ενέργειες των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος από τον Πρόεδρο του Σ.Κ.Υ.Ε. Καλαμάτας.

«Συνιστούμε ψυχραιμία, ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» το μήνυμα από την περιφερειακή σύμβουλο Μεσσηνίας, εντεταλμένη για θέματα τουρισμού Α. Καλογεροπούλου, η οποία εκτίμησε ότι τα σημερινά δεδομένα δείχνουν ότι δεν θα έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά και πως πρέπει άμεσα να στραφούμε στον εσωτερικό τουρισμό.

Επίσης ενημέρωση έδωσε η Διευθύντρια της Δ/νσης Υγείας Π.Ε. Μεσσηνίας, τονίζοντας πως είμαστε ένα στάδιο πριν την κήρυξη της κατάστασης με τον κορωνοϊό σε πανδημία. Ανέφερε πως πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ενώ χαρακτήρισε τα περισσότερα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται, όπως οι απολυμάνσεις χώρων, ως μέτρα περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους, εφόσον δεν έχει παρουσιαστεί κρούσμα. Ακόμα, τονίστηκε πως πρέπει να υπάρχει συνεργασία, ώστε σε περίπτωση κρούσματος να μπορέσει να υπάρξει άμεσα η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από το Δήμο έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του ΕΟΔΥ.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινό Bazaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Πασχαλινά Bazaars από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη...

Παράδοση έξυπνων ιατρικών συσκευών στο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης πραγματοποίησε εκδήλωση παράδοσης συσκευών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON «SMART BEAR», στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ, την Πέμπτη 18 Απριλίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, η Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας, Μαρία Οικονομάκου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Καμαρινόπουλος και Υπηρεσιακοί παράγοντες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 19 Απριλίου

Σήμερα  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024   είναι της  Άγιος Θεόδωρος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο