Εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιλιάδες Καλαματιανών και επισκεπτών παρακολούθησαν την τελετή Αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Επίκεντρο του εορτασμού, όπως κάθε χρονιά, ήταν ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού στην Παραλία Καλαμάτας, όπου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις τελετές αυτές παρέστησαν ο Δήμαρχος, Βουλευτές και πρώην Βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού στο Ναό της Αναλήψεως, σχηματίσθηκε πομπή, στην κεφαλή της οποίας είχε τεθεί η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και στο κέντρο της βρισκόταν η εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού που την κρατούσαν άνδρες του Λιμενικού. Η πομπή πορεύθηκε μέσω των οδών Αναλήψεως, Τσαμαδού και Ναυαρίνου και κατέληξε στην κεντρική προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας.
Εκεί, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι επιβιβάσθηκαν στο σκάφος «Αρχάγγελος» της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο ανοίχθηκε σε μικρή απόσταση από την προκυμαία, ενώ παρέπλεαν τιμητικά πολλά άλλα σκάφη.
Οι υπόλοιποι επίσημοι προσκεκλημένοι ανήλθαν σε υπερυψωμένη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην προκυμαία για την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και τον Αγιασμό των υδάτων. Μπροστά από την εξέδρα πήραν θέση οι θαρραλέοι κολυμβητές που επιχείρησαν να πιάσουν τον σταυρό, 24 τον αριθμό.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο