Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών δανεισμός για έργα και πολεοδομήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας έγγραφο, με το οποίο γνωστοποιεί, σε απάντηση σχετικών αιτημάτων του Δήμου, ότι εγκρίνεται η σύναψη δανείου ύψους μέχρι 1.220.000 ευρώ εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας για σύνταξη πολεοδομικών μελετών και η σύναψη ετέρου δανείου ύψους 5.337.425 ευρώ (κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και κατά 50% από πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων) για την εκτέλεση έργων.

Είχε προηγηθεί θετική εισήγηση εκ μέρους της αρμόδιας Υπηρεσίας, που είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Υπενθυμίζεται ότι για την υποβολή των ανωτέρω αιτημάτων δανειοδότησης έχουν προηγηθεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που ελήφθησαν με ευρεία πλειοψηφία, σχετικά με την πραγματοποίηση συγκεκριμένων έργων. Βέβαιο είναι ότι δε θα εκταμιευθεί το σύνολο του ποσού. Πρόκειται, όμως, για μια σπουδαία εξέλιξη, καθώς ο Δήμος σε εποχή οικονομικής κρίσης θα έχει στη διάθεσή του ρευστότητα για την υλοποίηση μεγάλων έργων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο