Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Καράβι φωτεινό για το λιμάνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας φωταγωγήθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Παρουσία χιλιάδων Καλαματιανών και επισκεπτών, ο Παναγιώτης Ε. Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας, πάτησε το κουμπί για να «ανάψει το δένδρο», σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων που ο Δήμος μας διοργανώνει στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες. Οι συγκεντρωθέντες και ιδίως τα παιδιά χειροκρότησαν με θέρμη τη φωταγώγηση του δένδρου, αφού ο Δήμαρχος είχε ζητήσει από τους πολίτες να είναι αισιόδοξοι πως θα περάσει η δύσκολη καμπή της κρίσης κι είχε ευχηθεί καλή πρόοδο στα παιδιά. Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει εκδηλώσεις δωρεάν όλο το μήνα, για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και κάλεσε το κοινό να τις παρακολουθήσει και να συμμετάσχει σ’ αυτές. Ευχήθηκε, επίσης, να είναι το 2016 καλύτερη χρονιά από αυτή που κλείνει.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει κεράσματα από τα καταστήματα της Πλατείας και από επιχειρήσεις που προσέφεραν προϊόντα τους δωρεάν, ενώ καθένας έδινε κι έπαιρνε ευχές. Επισημαίνεται ότι την εκδήλωση κάλυψαν μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, η παιδική χορωδία, η χορωδία «Μελίφωνο» και τα μουσικά σύνολα πνευστών του Δημοτικού Ωδείου, ενώ αφού το δένδρο «άναψε» πραγματοποιήθηκε εορταστική συναυλία με το συγκρότημα «Jazz Steps and Friends – Featuring Νάσια Γκόφα».

karavaki kalam

Ένα φωτεινό καράβι επισημαίνει την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στην κεντρική προκυμαία Καλαμάτας, από το βράδυ του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2015. Το φωταγώγησε, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, ο Δήμαρχος, έχοντας πλάι του την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη και την Εύα Χριστοδούλου, «αργυρή» Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς και το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, ενώ μετά τη φωταγώγηση απελευθερώθηκαν στον ουρανό δεκάδες αερόστατα.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρη Βγενή και τα μέλη του ΔΣ για τις δράσεις που αναπτύσσουν με επίκεντρο την Παραλία Καλαμάτας, τονίζοντας ότι η Παραλία είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας. Έδωσε, επίσης, τις προσήκουσες ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, τονίζοντας ότι κι άλλες φορές πέρασε ο ελληνικός λαός κρίσεις κι ευχήθηκε να έχουμε δύναμη και υπομονή, για να ξεπεράσουμε και την παρούσα. Εξέφρασε ακόμη την ευχή να είναι το 2016 καλύτερο από τη φετινή χρονιά.

Σημειώνεται πως της φωταγώγησης του καραβιού προηγήθηκε τρέξιμο ή περπάτημα στο πεζοδρόμιο της οδού Ναυαρίνου με στολή του Αϊ-Βασίλη, μέχρι το ξενοδοχείο Elite, στο πλαίσιο εκδήλωσης με την ονομασία 1ο Santa Fun and Run.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 16.30, με αφετηρία την κεντρική προκυμαία στο λιμάνι της Καλαμάτας και συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, τον Αθλητικό Όμιλο «Ακρίτας» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μάνης.
Τη φωταγώγηση του καραβιού εν όψει των Εορτών διοργάνωσαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδυασμό δράσεων εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης, μέλη του οποίου προσέφεραν νόστιμες ζεστές τηγανίτες στο κοινό. Σημειώνεται πως την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο