KALAMATA:21. Έναρξη 2ου κύκλου δημόσιας διαβούλευσης, Νέες Ομάδες Εργασίας: Από τη θεωρία στην πράξη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 ξεκίνησε το 2ο κύκλο δημόσιας διαβούλευσης για τη δημιουργία της δεκαετούς Πολιτιστικής Στρατηγικής της Καλαμάτας.

Τρεις νέες ομάδες εργασίας ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα με στόχο μέσα από τις συναντήσεις να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και υλοποιήσιμες δράσεις με βάση το θέμα της κάθε ομάδας.

Η «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ», με συντονιστή το Λεωνίδα Παπαδόπουλο, επιδιώκει να γίνει πόλος έλξης και σημείο συνάντησης καλλιτεχνών της πόλης μας, επαγγελματιών και ερασιτεχνών. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους και καλλιτεχνικά ρεύματα και συζήτησαν ζητήματα καταγραφής των καλλιτεχνών της πόλης καθώς και ζητήματα δικτύωσης και συνεργασιών.

Η ομάδα εργασίας «ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ», με συντονιστή το Γιώργο Λαζαρίδη, επιδιώκει να πραγματοποιήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης των ελεύθερων επαγγελματιών και καταστηματαρχών της πόλης μας έτσι ώστε να δημιουργήσουν προϋποθέσεις προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στις επιχειρήσεις τους. Ο Γιώργος Λαζαρίδης παρουσίασε παραδείγματα απλά, χρήσιμα και σε κάποιες περιπτώσεις και ανέξοδα από αντίστοιχες δράσεις στο εξωτερικό. Καθώς πρόκειται για δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης η ομάδα χρειάζεται ανθρώπους δραστήριους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να αλλάξει έστω και ένας χώρος στην πόλη μας.
Η ομάδα εργασίας «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΥ» έκανε την πρώτη της επανένωση την Τετάρτη στις 18:00 σε έναν ιδιαίτερο χώρο, στο αίθριο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, με γενικό συντονιστή τον Αντρέα Ζαγάκο και με πολλές νέες εγγραφές. Από το εργαστήριο «Και τώρα τι; Απο τη θεωρία στην πράξη» προέκυψαν τρία νέα πρότζεκτς με τα οποία ασχολείται η ομάδα.

Τα τρία πρότζεκτ είναι:
Α) Επανασχεδιασμός των Επετειακών Εκδηλώσεων, με συντονιστή τον κύριο Ανδρέα Ζαγάκο.
Β) Πολιτισμός της Καθημερινότητας με συντονίστρια την κυρία Λέττα Πετρουλάκη και
Γ) Εναλλακτικός Τουρισμός με συντονιστή τον Παναγιώτη Ανδριανόπουλο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, κ. Έκτωρ Τσατσούλης, δήλωσε σχετικά με την έναρξη των νέων ομάδων εργασίας: «Στον πρώτο κύκλο διαβουλεύσεων (Απρίλιος – Ιούνιος) οι 8 θεματικές ομάδες εργασίας είχαν ως στόχο την καταγραφή ιδεών και δράσεων για τη δημιουργία της Πολιτιστικής Στρατηγικής της Καλαμάτας για τη δεκαετία 2016-2025. Τώρα οι τρεις νέες ομάδες εργασίας στοχεύουν στην ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων και στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων/ project. Η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ σημαντική καθώς πλέον περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Το ενδιαφέρον και η προθυμία των πολιτών να εμπλακούν και να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας κρίνεται ικανοποιητική και αναμένουμε τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων πολιτών.»

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο