Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και εκπρόσωποι της χορωδίας Κέρκυρας στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, η Νικολέτα Πανδή, Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εκπρόσωποι της Χορωδίας Κέρκυρας, τους οποίους δέχθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας.

Η Χορωδία Κέρκυρας μαζί με την Παιδική Χορωδία Κέρκυρας μετέχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Interkultur και η Αντιπεριφερειάρχης ήλθε για να τις παρακολουθήσει.

Οι εκπρόσωποι της Χορωδίας Κέρκυρας και της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή τους στην Καλαμάτα και τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό. Η ενασχόλησή τους με τη μουσική, και μάλιστα ορισμένων σε υψηλότατο επίπεδο όπως ο εξαίρετος βαρύτονος Παντελής Κοντός, τους οδήγησε επίσης να ρωτήσουν: «Πώς καταφέρατε και πήρατε αυτήν την εκδήλωση;». Ο Δήμαρχος εξήρε την παρουσία τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, αφού τόνισε τη μακρά παράδοση που έχει το νησί των Φαιάκων στην ενασχόληση με τη μουσική. Είπε, ακόμη, πως το έναυσμα για τη διοργάνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών ήλθε από Μεσσήνιους του εξωτερικού.
Ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός, τον οποίο συνόδευαν πέραν του Παντελή Κοντού οι Γιώργος Γουναρόπουλος, Γιώργος Γλυκιώτης και Χρήστος Κοσκινάς, επέδωσε στο Δήμαρχο το έμβλημα της χορωδίας, που είναι η απήδαλος ναυς, το πλοίο χωρίς πηδάλιο, καθώς οι Κερκυραίοι ήταν από τα αρχαία χρόνια φημισμένοι για τη ναυτοσύνη τους, που τους επέτρεπε να πλέουν ακόμη και χωρίς πηδάλιο. Η Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στο Δήμαρχο έναν τόμο ιστορικού περιεχομένου για την Κέρκυρα. Ο Δήμαρχος ανταπέδωσε με εκδόσεις των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Αρχείων Νομού Μεσσηνίας για την Καλαμάτα και με τον τουριστικό οδηγό του Δήμου, καθώς και με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα. Ζήτησε, δε, από τους Κερκυραίους συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αργολίδα: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για αδικήματα της κλοπής και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν, χθες (28.3.2024) το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς...

Καιρός: Γενικά αίθριος με αύξηση της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα (29/03) με...

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Νότια Κυνουρία

Την Τρίτη 02/04/2024 λόγω εργασιών του ΑΔΜΗΕ θα πραγματοποιηθεί...

Μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Μεσσηνία – Παπαδόπουλος : Πολύ νωρίς να πούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός

Από τις καταγραφές του Εθνικού Αστεροσκοπείου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου...
Μετάβαση στο περιεχόμενο