Επίσκεψη του Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, John Kittmer στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, John Kittmer, επισκέφθηκε χθές, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Π. Νίκα.

Ο Π. Νίκας και ο J. Kittmer είχαν συζήτηση περίπου 40 λεπτών και μετά το πέρας της, ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε τα εξής:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα τον αξιότιμο Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, τον κ. Kittmer, και συζητήσαμε διά μακρών θέματα τα οποία αφορούν στη σχέση της περιοχής μας με τη Μεγάλη Βρετανία.

Έχουμε συνείδηση της προσφοράς της Μεγάλης Βρετανίας στο σύγχρονο πολιτισμό, είμαστε με τη Μεγάλη Βρετανία πάντοτε στην ίδια πλευρά, στους αγώνες οι οποίοι δόθηκαν. Είναι παραδοσιακές οι σχέσεις της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής με τη Μεγάλη Βρετανία. Ξέρετε ότι εκατοντάδες ή και χιλιάδες παιδιά από την περιοχή μας έχουν σπουδάσει στα Πανεπιστήμιά της και οι εμπορικές σχέσεις μας ήσαν παραδοσιακές, με πρώτο προϊόν τη σταφίδα.

Έγινε μία διερεύνηση, με τον κ. Πρέσβη, περαιτέρω ανάπτυξης των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Είναι αλήθεια ότι μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα, ιδιαίτερα στον τουρισμό και στην επιχειρηματικότητα. Η περιοχή μας προσφέρεται και ο Δήμος Καλαμάτας κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η περιοχή μας να είναι ελκυστική για νέους επιχειρηματίες και νέες επιχειρήσεις. Παρουσίασα στον κ. Πρέσβη τις δυνατότητες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ειλικρινά τον ευχαριστώ γιατί γνωρίζει την περιοχή μας άριστα, είναι επισκέπτης στην περιοχή μας πάνω από 20 χρόνια, και της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και της Μάνης – έχει ανέβει μέχρι την κορυφή του Ταϋγέτου! Είναι πολύ σημαντικό, άνθρωποι που αγαπούν την Ελλάδα να βρίσκονται επικεφαλής Πρεσβειών και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν το καλύτερο. Είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στην πόλη της Καλαμάτας και θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή αν οργανώναμε προσεχώς μία συνάντηση με Βρετανούς επιχειρηματίες – βεβαίως συνδέονται και με τις κυβερνητικές πολιτικές όλα αυτά τα ζητήματα – για συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής μας».

Ο Δήμαρχος προσέφερε στον Πρέσβη τοπικά προϊόντα και ο κ. Kittmer, όταν είδε το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, το αποκάλεσε «φημισμένο προϊόν». Ο Πρέσβης προσέφερε στο Δήμαρχο το πιο πρόσφατο βιβλίο του Patrick Leigh Fermor, που εκδόθηκε μετά το θάνατό του, και αναφέρεται στην απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Kreipeστην Κρήτη, από Έλληνες και Βρετανούς, κατά την περίοδο της Κατοχής.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Kittmer ιδιαίτερα «για το γεγονός της αγάπης του για τον ελληνικό πολιτισμό, για τα ελληνικά γράμματα, για τις σπουδές του στον κλασικό ελληνικό πολιτισμό, για την αγάπη του για την ελληνική γλώσσα».

Ο Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, χρησιμοποιώντας την ελληνική γλώσσα, είπε τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι και πάλι στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία. Αγαπάω, λατρεύω αυτή την περιοχή της Ελλάδας, που τη γνωρίζω πολύ καλά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, από τα εφηβικά μου χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο γι’ αυτή τη συνάντηση που είχαμε. Συζητήσαμε θέματα τουρισμού κι ανάπτυξης, που όπως ξέρετε πολύ καλά συνδέονται άμεσα μεταξύ τους.

JohnKittmer

Αυτός ο τόπος έχει πολλά πλεονεκτήματα, θα έλεγα. Έχει πολλά διαφορετικά προϊόντα, που είναι πασίγνωστα, όχι μόνο στη χώρα μου, στην πατρίδα μου, αλλά παγκοσμίως.

Νομίζω ότι με την αισιοδοξία και τη φιλοδοξία του Δημάρχου αυτή η περιοχή έχει τη μεγάλη ικανότητα για ανάπτυξη, όχι μόνο τουριστική, όσο κι αν σπουδαία είναι αυτή η ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη σε άλλους κλάδους επίσης. Εγώ, ως εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας, είμαι πάντα ανοικτός σε προτάσεις για ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ μας.

Βέβαια, εύχομαι σε όλους τους τοπικούς επιχειρηματίες, στις Περιφερειακές και Τοπικές Αρχές, καλή επιτυχία γι’ αυτή την από κοινού προσπάθεια για ανάπτυξη, εδώ σε αυτή την περιοχή και, βέβαια, στην Ελλάδα πιο γενικά. Είναι σαφές ότι με το σωστό σχεδιασμό και με την απαραίτητη εξωστρέφεια υπάρχουν μεγάλες ικανότητες εδώ και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία, καλή δύναμη, κουράγιο».

Ο Πρέσβης βρέθηκε στη Μεσσηνία με την ευκαιρία του ετησίου συνεδρίου του Συλλόγου Βρετανικών Τουριστικών Πρακτορείων, ο οποίος επέλεξε να έλθει στην Ελλάδα φέτος. Ο κ. Kittmer τόνισε πως «αυτό δείχνει την σπουδαιότητα του τουριστικού κλάδου εδώ στην Ελλάδα για τα βρετανικά πρακτορεία. Επίσης, δείχνει την εμπιστοσύνη μας σ’ αυτή την περιοχή και στην Ελλάδα πιο γενικά.

Φέτος και πέρυσι και πρόπερσι έχουμε δει μία μεγάλη αύξηση των αριθμών των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, αυτό δείχνει ότι κάνετε κάτι με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πάρα πολύ θετικό. Η φιλοξενία της Ελλάδας αναγνωρίζεται βαθιά από τους συμπατριώτες μου και νομίζω ότι αυτές οι θετικές εξελίξεις θα συνεχίσουν».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο