Π. Νίκας: Αυτός ο τόπος να σταθεί όρθιος και να μην τον διαλύσουμε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή αναταραχή σχετικά με εκπαιδευτικά ζητήματα, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:
«Όλοι ξέρουμε τη δύσκολη κατάσταση, στην οποίαν βρίσκεται η χώρα. Ασφαλώς, τη χώρα μπορούμε να τη διαλύσουμε εάν δεν δείξουμε αυτοσυγκράτηση και είμαι απ’ αυτούς που, αναλογιζόμενος τις συνθήκες μέσα από τις οποίες περνάει η χώρα, εδώ και 3-4 χρόνια, ομιλώ πάντοτε για σύνεση, συναίνεση, διαλλακτικότητα, συνεννόηση.

Θέλω να τονίσω, όμως, ότι τα σχολικά κτήρια στην πόλη και το Δήμο της Καλαμάτας βρίσκονται σε πολύ καλή έως άριστη κατάσταση. Επισημαίνω ότι πριν από μερικούς μήνες παραδώσαμε σε λειτουργία το 10ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κρήτης, το οποίο στοίχισε γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ. Παραδίδουμε μέσα στον Οκτώβριο το 8ο Δημοτικό Σχολείο στο Νησάκι, το οποίο ήταν αίτημα 15 ετών. Παραδώσαμε και λειτουργεί το 3ο Νηπιαγωγείο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτά είναι σημαντικά έργα σε εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Ασφαλώς, δεν εγκρίθηκε ακόμα το ποσό που απαιτείται, δηλαδή 500.000 ευρώ, για τη στοιχειώδη συντήρηση του Πολυκλαδικού, που είναι ένα κτήριο το οποίο δεν έχει παραληφθεί και είναι ένα δείγμα του πώς γίνονται κάποια δημόσια έργα στην Ελλάδα όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Και είπα ότι πρέπει να σκεφθούμε μήπως πρέπει να γκρεμιστεί αυτό το άρρωστο κτήριο».

Ο Δήμαρχος τόνισε πως τα σχολεία ασφαλώς έχουν προβλήματα και σε προσωπικό και σε χρηματοδότηση. Δεν έχει, όμως, σύγκριση το σημερινό επίπεδο των σχολείων με εκείνο πριν από μόλις 20 ή 30 χρόνια. Συνέστησε δε υπομονή και διάθεση συνεργασίας, τονίζοντας την ανάγκη «αυτός ο τόπος να σταθεί όρθιος και να μην τον διαλύσουμε».

Σχετικά, τέλος, με την επιθυμία ορισμένων μαθητών να δουν το Δήμαρχο σήμερα, ο Π. Νίκας τόνισε πως «το γραφείο του Δημάρχου είναι ανοιχτό για όλους, τους παρακάλεσα όμως να ΄ρθουν οι μαθητές για να τους δω και να συζητήσω μαζί τους. Κάποιοι δεν άφησαν τα παιδιά να έρθουν σε μένα. Ήθελαν να συνοδεύονται από κηδεμόνες. Εγώ δεν θεωρώ ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη από κηδεμόνες και μάλιστα πολιτικούς κηδεμόνες».

Ο Π. Νίκας επεσήμανε και τα εξής: «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για τα παιδιά πάντοτε. Κι είναι ανοιχτή και για τους πολιτικούς εκπροσώπους και για τους φορείς, αλλά για τον καθέναν απ’ αυτούς χωριστά, γιατί πρέπει να μιλήσουμε διαφορετικά στο παιδί, διαφορετικά στον πολιτικό εκπρόσωπο ή στον εκπρόσωπο του φορέα».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο