Προβολή των ποιοτικών προϊόντων και του λαϊκού πολιτισμού στην 4η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αυξημένο αριθμό εκθετών, που έφθασαν τους 31 έναντι 13 πέρυσι, άνοιξε τις πύλες της το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2015, στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, η 4η έκθεση του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον».

Μετά την τέλεση αγιασμού από ιερέα εκπρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο Δήμαρχος – σε σύντομο χαιρετισμό του – καλωσόρισε τους επισκέπτες και τόνισε ότι η έκθεση «θα λάβει και χαρακτήρα παμπελοποννησιακό, διότι παμμεσσηνιακό έχει ήδη λάβει».

«ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΓΗΣ»

Σκοπός της είναι να προβάλει τα ποιοτικά προϊόντα της μεσσηνιακής γης, «να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες να προβάλουν το προϊόν του κόπου τους», όπως είπε ο Π. Νίκας.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ

Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας αποσκοπεί στην προσφορά δωρεάν ψυχαγωγίας, «να δώσει στον κόσμο χαμόγελο σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες» όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, προβάλλοντας δρώμενα από την παράδοσή μας «για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι πώς έζησαν οι προηγούμενες γενιές».
«Ν’ αντλήσουμε δυνάμεις μέσα από την παράδοσή μας, από την Εκκλησία που για αιώνες μας κράτησε, παραδείγματα για να πορευθούμε στο μέλλον που θα είναι δύσκολο», επεσήμανε ο Π. Νίκας.

artoselaiona2015

ΕΝΟΤΗΤΑ Σ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το κοινό πως «σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες ο Δήμος θα είναι δίπλα σας, ό,τι κι αν γίνει σε κεντρικό επίπεδο» και προσέθεσε: «Θάρρος και δύναμη να έχετε! Την πατρίδα θα την κρατήσομε όρθια όλοι εμείς μαζί, ενωμένοι!».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Για τη διοργάνωση της έκθεσης, ο Π. Νίκας ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και το Σπύρο Κατσίρα, που άλλη μια φορά παρουσιάζει στο κοινό εκθέματα των προηγούμενων δεκαετιών ή και εκατονταετιών. Ανέφερε, δε, πως ο Δήμος κινείται ώστε να δώσει στέγη στη συλλογή του κ. Κατσίρα, στον 1ο όροφο του Αναψυκτηρίου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Επίσης, ο Δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες προς το δημοτικό υπάλληλο Νίκο Κισκήρα, τον «πατέρα» της έκθεσης, όπως τον χαρακτήρισε, που συγκρότησε και λαογραφικό μουσείο στο χώρο του Πάρκου.
Τέλος, θερμές ήταν οι ευχαριστίες του Δημάρχου προς τους 10 πολιτιστικούς συλλόγους από όλη τη Μεσσηνία, που συνέβαλαν στη διενέργεια της έκθεσης, συμπράττοντας στα δρώμενα, αλλά και τους συλλόγους που στεγάζονται σε βαγόνια του Πάρκου και συμμετέχουν στην έκθεση, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους.

artoselaion2015
Χαιρετισμό απηύθυνε, κατόπιν, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, τονίζοντας πως ο Δήμος Καλαμάτας, αν και Δήμος αστικός, δεν είναι ξεκομμένος από την αγροτική περιοχή που τον περιβάλλει. Έχει, δε, πολύ έντονο αποτύπωμα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, ενώ με την έκθεση αυτή δείχνει πολύ μεγάλο σεβασμό στην παράδοσή μας, που είναι η μεγάλη μας δύναμη, μαζί με τα σπουδαία αγροτικά μας προϊόντα.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου ακολούθησε το εντυπωσιακό δρώμενο του γάμου, ενώ απόψε, Δευτέρα 24 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την τροποποίηση του ΠΟΠ Καλαμάτα στο ελαιόλαδο, η οποία περιλαμβάνει την επέκταση της ζώνης ΠΟΠ σε όλη τη Μεσσηνία.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο