Περιορισμός των χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία 23ης Μαρτίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέμα περιορισμού των χώρων ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία 23ης Μαρτίου, θέτει με έγγραφό της προς το Δήμο Καλαμάτας η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Στο έγγραφο αναφέρεται πως «με τις καταχρηστικές αυτές καλύψεις κοινόχρηστων χώρων, οι οποίες συνοδεύονται συνήθως από ομπρέλες ή τυχόν άλλες κατασκευές, αλλοιώνεται το ύφος και ο χαρακτήρας τόσο του Ιστορικού Κέντρου ως ευρύτερου ιστορικού ιστού της πόλης, όσο και των πολλών σημαντικών βυζαντινών – μεταβυζαντινών και νεοτέρων μνημείων και κτηρίων που χωροθετούνται σ’ αυτό, με κυριότερο τον ναό των Αγίων Αποστόλων, το σημαντικότερο βυζαντινό μνημείο της Καλαμάτας, που αποτελεί και το μνημείο – σύμβολο της πόλης».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ζητεί να προβεί ο Δήμος Καλαμάτας σε ενέργειες περιορισμού των καταλαμβανομένων χώρων, «ώστε να μη θίγεται το ύφος και ο ιστορικός χαρακτήρας της περιοχής και παράλληλα να εξυπηρετούνται οι κατά τα άλλα αναγκαίες επαγγελματικές δραστηριότητες της περιοχής».

Σχετικά, είναι γνωστό πως ο Δήμος Καλαμάτας, με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 27 Απριλίου 2015, προέβη σε τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 543/2010 Κανονιστικής Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όσον αφορά στην οριοθέτηση κοινοχρήστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Εγκρίθηκε η εξής ρύθμιση:

Στη δυτική πλευρά της πλατείας 23ης Μαρτίου και σε απόσταση 2 μέτρων από την οικοδομική γραμμή δημιουργείται ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, στη συνέχεια της οποίας ακολουθεί ζώνη πλάτους 3,50 μέτρων, για την ελεύθερη διέλευση των πεζών και την προβολή του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων. Ακολουθεί ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων βάθους 4 μέτρων. Εκατέρωθεν του ορίου γειτνιαζόντων καταστημάτων και σε βάθος 0,50 μέτρων αφήνεται διάδρομος συνολικού πλάτους 1 μέτρου, για την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στους χώρους της πλατείας.

Στη βορειοανατολική πλευρά της πλατείας 23ης Μαρτίου και σε απόσταση 5 μέτρων από την οικοδομική γραμμή δημιουργείται ζώνη ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και σε επαφή με την πρόσοψη των καταστημάτων.

Σε ό,τι αφορά στη σκίαση των παραπάνω χώρων, το είδος των τραπεζοκαθισμάτων κ.λπ.. ισχύουν τα αναγραφόμενα στις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 543/2010 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανωτέρω απόφαση ισχύει από 1ης Ιουλίου 2015.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο