Π. Νίκας: «Να διαλυθεί ο αυθαίρετος και παράνομος οικισμός των αθίγγανων στην Αγία Τριάδα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ο Δήμος Καλαμάτας επιμένει στην προσπάθειά του να διαλυθεί ο αυθαίρετος και παράνομος οικισμός που αθίγγανοι έχουν ανεγείρει στην Αγία Τριάδα, με στόχο να ζήσουν και αυτοί οι συμπολίτες μας σε καλύτερες συνθήκες, αλλά και να παύσει να υφίσταται ένα κέντρο, από όπου πηγάζουν έκνομες ενέργειες.»

Αυτά τόνισε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας υπογραμμίζοντας πως για τα αυθαίρετα κτίσματα, που αθίγγανοι έχουν ανεγείρει πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, στην Αγία Τριάδα, έχει μιλήσει «πολλές φορές, χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς – και ξέρετε ότι εμένα μου αρέσει το αποτέλεσμα. Ο Δήμος αφέθηκε μόνος του στον αγώνα για την κατάργηση, την κατεδάφιση του αυθαίρετου οικισμού και τη μετακίνηση των αθιγγάνων».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΑΜΕΣΑ

Γνωστοποίησε, δε, πως άμεσα θα αρχίσει ο νέος κύκλος συναντήσεων του Δήμου Καλαμάτας για το ζήτημα, καθώς ο ίδιος θα επισκεφθεί τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, που έχει στην αρμοδιότητά του τα προνοιακά ζητήματα. Ο Δήμαρχος είπε τα εξής: «Θα του ζητήσω συγκεκριμένα πράγματα, κυρίως να προσυπογράψει την εισήγηση του ΔΣ του ΟΑΕΔ, για να δοθούν στο Δήμο Καλαμάτας κατά χρήση τα δύο οικόπεδα που έχει ο ΟΑΕΔ, που αποτελούν και το κέντρο του προβλήματος.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑΣ

«Χαίρομαι για την πληροφορία που έλαβα ότι η Επιτροπή, υπό προϋποθέσεις, κρίνει κατάλληλο το χώρο της Μπιρμπίτας. Αυτό είναι προϋπόθεση για την έκδοση απόφασης από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός για την εγκατάσταση των αθιγγάνων.»Αυτό σημείωσε ο κ. Νίκας και υπογράμμισε:

«Εξυπακούεται ότι η συνδρομή που μας είχε δοθεί, θεωρούμε ότι συνεχίζει να υπάρχει και μ’ αυτήν την Κυβέρνηση, όσον αφορά στους 65 οικίσκους και για τη βελτίωση των υποδομών ή την αντικατάσταση κατεστραμμένων υποδομών στην περιοχή της Μπιρμπίτας. Δεν είναι πολύ μεγάλο το κόστος.»

ΖΗΤΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εμπορίας των ναρκωτικών που είδε το φως της δημοσιότητας αναφέροντας τα εξής:

«Μαζί μ’ αυτά, είχαμε και το ζήτημα της εμπορίας ναρκωτικών, το οποίο έχει αναφορά στη συγκεκριμένη περιοχή, οι κάτοικοι το καταγγέλλουν συνεχώς, δηλαδή έχομε και παρανομία ή έχει μετατραπεί αυτός ο παράνομος και αυθαίρετος οικισμός σε κέντρο εκνόμων πράξεων, ακραίων αντικοινωνικών πράξεων. Δε λέω ότι μόνο οι αθίγγανοι μετέρχονται τέτοιες μεθόδους – μακριά από μένα τέτοιες λογικές. Αλλά, η παρανομία, η αυθαιρεσία που υπάρχει εκεί, δημιουργεί και άλλες παρανομίες, ακραίες μάλιστα, και αυθαιρεσίες».

Ο Δήμαρχος τόνισε πως θα θέσει το θέμα και στη νέα Κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας ότι «η επιμονή του Δήμου θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη για την κατάργηση του οικισμού».

Προσέθεσε, δε, τα εξής: «Εγώ θα υπογράψω την κατεδάφιση, όταν υπάρξουν οι προϋποθέσεις. (…) Πρέπει να προχωρήσομε, να έχομε αποτέλεσμα».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο