Αντωνία Μπούζα: Καταστροφές και πλημμύρες στην Άνω Μεσσηνία – Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες της Περιφερειακής Αρχής Νίκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντωνία Μπούζα: Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Νίκα για όσες καταστροφές έγιναν στο Δήμο Οιχαλίας, από τις έντονες βροχοπτώσεις χθες βράδυ (19-1-23) , κυρίως στο Διαβολίτσι, καθώς και σε άλλα χωριά της Άνω Μεσσηνίας ( Αγριλόβουνο, Άγιοι Θεόδωροι, Μέλπεια, Παραπούγκι).

Ύστερα από αυτοψία της παράταξής μας στις πληγείσες περιοχές, διαπιστώθηκε η καταστροφή δημοσίων υποδομών, δικτύου ύδρευσης, γεφυρών, αγροτικών δρόμων, επιχειρήσεων και πολλών ακόμη ζημιών, αφού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στην περιοχή αυτή, ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του, έμειναν  μόνο στα λόγια και δεν εκπλήρωσαν με συνέπεια το καθήκον τους.

Συγκεκριμένα, έγιναν κάποιοι καθαρισμοί στον ποταμό Βία στο Διαβολίτσι, κυρίως νοτίως του Διαβολιτσίου, ενώ βορείως, στις καμένες περιοχές , δεν έγινε καμία παρέμβαση, με αποτέλεσμα, καμένα δέντρα, ξύλα κλπ, να  βρίσκονται από το 2021, παρατημένα στις κοίτες των ποταμών , ενώ και σε σημεία που έγιναν υποτυπωδώς παρεμβάσεις, αυτές ήταν μόνο για στάχτη στα μάτια των πολιτών .

Ανύπαρκτος ήταν όμως και ο καθαρισμός των ρεμάτων στο Αγριλόβουνο, στο ρέμα Μέλπειας , στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων, όπου εκεί καταστράφηκε και μία τοξωτή γέφυρα και σε πολλά ακόμη σημεία. Επίσης λόγω των καταστροφών, αποκόπηκαν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να απαιτείται άμεσα η αποκατάσταση της πρόσβασης .

 Ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του, δεν μερίμνησαν για την αποφυγή των πλημμυρικών φαινομένων που ήταν σίγουρο πως θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή, αφού δεν καθάρισαν τα ποτάμια και τα ρέματα, όπως όφειλαν, ούτε μερίμνησαν να  έχουν σε ετοιμότητα για τη χειμερινή περίοδο ενεργές εργολαβίες εκεί, ώστε με κατάλληλα μηχανήματα έργων , να παρεμβαίνουν άμεσα προλαμβάνοντας καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και περιουσίες .

Θυμηδία προκαλεί η συνεχιζόμενη τακτική προπαγάνδας του κ.Νίκα, που αρκείται μόνο στο φαίνεσθαι και ανακοινώνει συνεχώς έργα χωρίς αντίκρυσμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσα ειπώθηκαν στην επίσκεψη της Δημάρχου Οιχαλίας κ.Γεωργακοπούλου στον κ.Νίκα τον Ιούνιο του 2022, όπου ετέθησαν  διάφορα θέματα που πρέπει να δρομολογηθούν στο Δήμο Οιχαλίας . Μεταξύ αυτών και παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές.

 Ακούσαμε μόνο μεγάλα λόγια, ταξίματα και ψέματα δυστυχώς.

 Στη συνέχεια ο κ.Νίκας, ανακοίνωσε  τον Ιούλιο του 2022 , πως δήθεν επιταχύνει τις διαδικασίες δημοπράτησης 15 έργων  στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου , με κόστος παρεμβάσεων τα 4.000.000 ευρώ.

Μάλιστα για αποκατάσταση υποδομών στην ευρύτερη περιοχή Διαβολιτσίου ανέφερε τη διάθεση ποσών περίπου 3.000.000 ευρώ. Φυσικά τα έργα αναζητούνται….

Επειδή από λόγια χορτάσαμε , από έργα όμως δεν είδαμε τίποτα , έχουμε χρέος να ενημερώσουμε τους πολίτες πως ούτε ένα μεγάλο έργο δεν φέρνει την υπογραφή του κ.Νίκα στον τόπο μας , αντίθετα διοργανώνονται καθημερινά φιέστες για την υπογραφή συμβάσεων μικρών-τυπικών έργων, τα οποία ομόφωνα έχουν ψηφιστεί στα συλλογικά όργανα, ενώ προκαλεί η σωρεία αναθέσεων σε ημετέρους, όπου βλέπουμε να κατασπαταλούνται εκατ. ευρώ πχ σε ανύπαρκτες διαφημιστικές προβολές του τουριστικού μας προϊόντος,  σε αναθέσεις τεχνικών έργων μόνο με μία υπογραφή , να δίδονται τεράστια ποσά στις αναπτυξιακές εταιρείες σχεδόν χωρίς παραδοτέα  κλπ, ενώ για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, υπάρχει αδιαφορία και λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Η μέριμνα των καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια , η οποία οφείλει να στηρίξει το Δήμο Οιχαλίας αφού από την ολιγωρία παρέμβασής της έγιναν καταστροφές,  περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι σθεναρά δίπλα στην κοινωνία και να μην απεμπολούνται χρήσιμοι πόροι για έργα στον τόπο, όπως στην περίπτωση των αντιπλημμυρικών έργων της Καλαμάτας, όπου λόγω των μεθοδεύσεων του κ.Νίκα, χάθηκαν 100.000.000 ευρώ από τη Μεσσηνία.

Αντωνία Μπούζα

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο