Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Εθνική άσκηση “Ερμής” από τον ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η πανδημία του κορονοϊού, μας δίδαξε πολλά πράγματα, ενώ ανάλογα μπορεί να μην είναι συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα για την αντιμετώπισή τους”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον χαιρετισμό του -το πρωί της Παρασκευή 17 Ιουνίου- κατά την έναρξη της εθνικής άσκησης “Ερμής”, την οποία διοργάνωσε στην Καλαμάτα ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και τo Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εν λόγω άσκηση έγινε παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ καθηγητή Παιδιατρικής, Θεοκλή Ζαούτη -με τον οποίον συναντήθηκε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, συνοδευόμενος και από τους αντιπεριφερειάρχες Υγείας,  Αγγελο Χρονά και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Τάσο Γκιολή.

Η εθνική άσκηση “Ερμής”, αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής κοινής δράσης “SHARP” (Strengthened International Health Regulations and Preparedness in the EU) και είχε ως στόχο την καταγραφή της ετοιμότητας των εμπλεκομένων φορέων, τον εντοπισμό αδυναμιών και την βελτίωση εν γένει της επιχειρησιακής απόκρισης σε πιθανές διεθνείς υγειονομικές κρίσεις.

Η κοινή δράση SHARP στοχεύει στην ενίσχυση της ετοιμότητας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έναντι σοβαρών διασυνοριακών απειλών για την υγεία και στην υποστήριξη της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού ΔΥΚ (2005).

Ο σχεδιασμός, η εφαρμογή καλών πρακτικών σε εθνικό επίπεδο για τον έλεγχο της εξάπλωσης διασυνοριακών και μη απειλών, καθώς και η αποτύπωση της γενικής κατάστασης ετοιμότητας της χώρας, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, ως βασικό στόχο της άσκησης προκειμένου να βοηθήσει στη βελτίωση της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επέτειος 17ης Μαρτίου 1821 | Στην Αερόπολη ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Χρέος μας δεν είναι μόνο να θυμόμαστε, αλλά και να εμπνεόμαστε απ

Με ισχυρό μήνυμα ενότητας και ιστορικής συνέχειας κορυφώθηκαν την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, οι εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Αρεόπολη. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υπογράμμισε τη σημασία της ημέρας, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων: «Η Μάνη, γη ανυπότακτη και περήφανη, αποτελεί φάρο ιστορικής μνήμης και

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Εκδήλωση Εργαστηρίου Δημοσιογραφίας “Τρίτοι Εν Δράση”

Στα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Τρίπολης...

Οικονομική αρωγή του Δήμου Καλαμάτας για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην Αρχαία Θουρία

Στην έγκριση της Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ των Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Καλαμάτας και Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «ΦΑΡΙΣ» για το έργο: «Συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην Αρχαία Θουρία Μεσσηνίας» προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας. Με την προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, καθορίζεται ένα πλαίσιο συμφωνίας

Ενημέρωση: Στοιχεία Επικοινωνίας με Πολεοδομικό Γραφείο Ξυλοκάστρου

Λόγω βλάβης στο δίκτυο Σύζευξις στο Πολεδομικό Γραφείο Ξυλοκάστρου, η επικοινωνία για τις επόμενες μέρες και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης θα γίνεται στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλέφωνο: 2743025327 Email: apanagiot@xylokastro.gov.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ