Συμμετοχή KALAMATA:21 σε Συνάντηση Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών 2019 – 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμμετοχή KALAMATA:21 σε Συνάντηση Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών 2019 – 2022, στην πόλη Cluz-Napoca, Ρουμανία

Τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας Τσατσούλης Έκτωρ (Εκτελεστικός Διευθυντής) και Poka Yio (Καλλιτεχνικός Διευθυντής) συμμετείχαν σε διεθνή συνάντηση υποψήφιων αλλά και αναδεδειγμένων Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης στην πόλη Cluz-Napoca της Ρουμανίας μεταξύ 20 και 22 Μαΐου 2016.

Στην συνάντηση συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τις πόλεις: Matera – Ιταλία (ECoC 2019), Herceg Novi – Μαυροβούνιο (2021), Kaunas – Λιθουανία (2022) και της Cluz-Napoka – Ρουμανία (2021).

Κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια ανάπτυξης κοινών δράσεων καθώς και συζητήσεις γύρο από θέματα που απασχολούν τόσο τις υποψήφιες πόλεις όσο και αυτές που έχουν ήδη αναλάβει την διοργάνωση. Αναφορές έγιναν και σε πόλεις που δεν κατάφεραν να λάβουν τον τίτλο και σε μεθόδους που μπορεί να αξιοποιηθεί η διαδικασία της διεκδίκησης. Οι πόλεις παρουσίασαν το πρόγραμμά τους και τις ιδέες τους και αποφασίστηκε κοινός σχεδιασμός και δράση σε τομείς προτεραιότητάς όπως η δημιουργία προγραμμάτων απόκτησης ικανοτήτων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η μετακίνηση και φιλοξενία στελεχών καθώς και η ψηφιακή τεχνολογία. Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί και θα προετοιμαστεί ανάλογη πρόταση προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρηματοδότηση.

Η Cluz-Napoca, πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας και 300.000 κατοίκους, είναι μία από τις τέσσερις πόλεις της Ρουμανίας που έχουν περάσει στην Τελική Φάση Επιλογής για την φιλοξενία του τίτλου το 2021, μαζί με την Ελλάδα και μία προς ένταξη χώρα (Μαυροβούνιο ή Σερβία). Κατά την επίσκεψη των αντιπροσώπων έγινε παρουσίαση των πολιτιστικών δράσεων της πόλης καθώς και της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί λόγω της υποψηφιότητας. Λόγω και του σημαντικού μεγέθους της πόλης τον τελευταίο καιρό γνωρίζει άνθηση σε τουριστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Αυτή η ανάπτυξη έχει αναβαθμίσει και την πολιτιστική της προσφορά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εκδηλώσεις που παρακολούθησαν τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας κατά την επίσκεψή τους, «Οι ημέρες της Κλουζ», εορτασμοί για την ίδρυση της πόλης με συναυλίες και εκδηλώσεις. Κατά την διάρκεια των εορτασμών πραγματοποιήθηκε συναυλία όπερας στην κεντρική πλατεία με 3.000 ακροατές καθώς και «φεστιβάλ φωτός» στο πάρκο με 12.000 επισκέπτες (διοργάνωση του σώματος προσκόπων).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Αμμώνι Κορινθίας

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (23/7) σε δασική...

ASTERAS AKTOR: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά “αστεράκια”!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μικρά "αστεράκια"! Τα μικρά...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο