Καλαμάτα: Ανάσταση στην Υπαπαντή παρουσία του Πρ. Παυλόπουλου (VIDEO)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με κατάνυξη και με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στην Καλαμάτα η Ανάσταση.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/vbjZnfXOkIg” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Η Καλαμάτα πανηγύρισε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Β. Παυλόπουλου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, Βουλευτών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης και χιλιάδων χριστιανών.

Αφότου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέγνωσε το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο στον αύλειο χώρο του Ναού και έψαλε τον Αναστάσιμο Παιάνα «Χριστός Ανέστη», ο κ. Παυλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Χριστός Ανέστη! Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι για τη Χριστιανοσύνη η Θεία Σπονδή για τη σωτηρία του Ανθρώπου και την τελική του καταξίωση, ώστε να καταστεί εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του. Εύχομαι το Ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Κυρίου να δείξει στην ανθρωπότητα, και ιδίως στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το δρόμο του μεγάλου χρέους όλων μας, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του ανθρώπου και ιδίως του πολλαπλώς πάσχοντος στην εποχή μας συνανθρώπου, όπως επίσης και την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του».
Στην τελετή της Αναστάσεως τιμές απέδωσε άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού και την κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

paylopoylos kalamata anastasi

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 17/7/2024 appeared first on .

Καιρός: Ενισχύεται ο καύσωνας, στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο

Σε συνθήκες καύσωνα οι περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο