Έφτασαν στην Καλαμάτα οι 104 μετανάστες (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο κτήριο της παλιάς σχολής νοσηλευτικής (πίσω από το νέο Δημαρχείο) βρίσκονται από χθες οι 104 μετανάστες που έφτασαν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/wsgU3yx2_qE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Οι χώρες καταγωγής των περισσότερων είναι το Πακιστάν, η Τυνησία και το Μαρόκο.
Από την πρώτη στιγμή που έφθασαν στο χώρο φύλαξης το σημείο φυλάσσεται από άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ενώ επικρατεί ήρεμο κλίμα.

Λίγο μετά τις 12 τα βράδυ έφθασαν με λάντζες στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 104 μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 54 ν.μ δυτικά – νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας.
Μεταξύ των 104 ατόμων είναι δύο παιδιά και δύο ετοιμόγεννες
Στην αρχή αποφασίσθηκε οι μετανάστες που επιβιβάστηκαν σε παραπλέον φορτηγό πλοίο να μεταφερθούν στο λιμάνι του Λαυρίου.
Όμως έπειτα από εξέγερση που σημειώθηκε από τα 104 άτομα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς το Λαύριο δόθηκε εντολή να μεταφερθούν άμεσα στο πιο κοντινό λιμάνι, που εκείνη τη στιγμή ήταν το λιμάνι της Καλαμάτας.
Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στις Αρχές αφού έπρεπε άμεσα να οργανώσουν χώρο υποδοχής και φιλοξενίας για όσο χρειαστεί.
Τελικά λίγο μετά τις 12 το φορτηγό πλοίο που τους μετέφερε, έδεσε έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας και με λάντζες ξεκίνησε η μεταφορά των μεταναστών προς τη στεριά όπου τους περίμεναν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.
Σαν χώρος προσωρινής φιλοξενίας ορίστηκε το κτήριο που στεγαζόταν η Σχολή Νοσοκόμων πίσω από το νέο δημαρχείο της Καλαμάτας, χώρος που πρόσφατα είχε φιλοξενήσει ξανά μετανάστες.

περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στήριξη της Δημόσιας Υγείας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου | Νέες Παραδόσεις Ιατρικού Εξοπλισμού

Στο πλαίσιο ενίσχυσης  δομών υγειονομικής περίθαλψης  αλλά και χώρων αυξημένης παρουσίας πληθυσμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Χρυσοβαλάντης Μέλλος, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό παρέδωσε: Στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Καρπούζη Γρηγόριο  μια    (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών. Στην Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Αλειφέρη Ελένη μια (01) συσκευή ανίχνευσης φλεβών Στον Διευθυντή του Κέντρου

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 17 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Ευχαριστήρια Επιστολή

Στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση οι τοπικές κοινωνίες, οι δωρεές για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων αποτελούν πανάκεια, τόσο σε κοινωνικό, όσο και ψυχολογικό επίπεδο.  Και όταν λαμβάνουν χώρα ανάλογες δωρεές οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε και να τις επικροτούμε. Γι’ αυτό και η αποδοχή, εκ μέρους της Δημοτικής Επιτροπής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο