Tο Νοσοκομείο της Καλαμάτας επισκέφθηκε ένα κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tο Νοσοκομείο της Καλαμάτας επισκέφθηκε  ένα κλιμάκιο συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgeorge.bezos%2Fposts%2F10210016580224228&width=500″ width=”500″ height=”735″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” ]

Σήμερα φίλοι μου, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μας ένα “πολυάριθμο” κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ. Γενικώς η κουβέντα πήγε καλά με αρκετά σκαμπανεβάσματα….είπαμε πολλά, συμφωνήσαμε σε κάποια, διαφωνήσαμε στα περισσότερα.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ

1ον. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι οι συνδικαλιστές δυσκολευόντουσαν να πιστέψουν- σε σημείο που κοιταζόντουσαν κάποια στιγμή απορημένοι μεταξύ τους- ότι το Νοσοκομείο έχει φτάσει σε σημείο να αποπληρώνει δαπάνες του προηγούμενου μηνός. Και όχι μόνο αυτό. Με τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε θέση να καλύψει και τις δαπάνες μέχρι και τον Μάιο του 2017 χωρίς κανένα νέο ευρώ να εισέλθει στο Ταμείο του . Αυτά ως απάντηση σε ερώτημα Αντιπροέδρου της ΠΟΕΔΗΝ πως πάμε με χρηματοδότηση.

2ον. Ένοιωσα από την πλευρά τους κάποια αμηχανία, όταν άκουσαν ότι από τους 120 γιατρούς που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου έχουν καλυφθεί με τις τελευταίες προσλήψεις ιατρών οι 115 θέσεις. Και βέβαια όταν πληροφορήθηκαν ότι σε νοσηλευτικό προσωπικό πέρυσι και φέτος έχουν έρθει 25 νοσηλεύτριες. ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ: είμαι ο πρώτος στη κουβέντα που τους εξέφρασα την άποψη ότι χρειαζόμαστε επιπλέον ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Και 3ον. Δεν πήρα -αν και επέμεινα- ξεκάθαρη απάντηση, αν η εικόνα που παρουσιάζεται κάθε βράδυ στα αθηναϊκά κανάλια για την “υποτιθέμενη” κατάρρευση του ΕΣΥ επιβεβαιώνεται και κατά την σημερινή τους επίσκεψη στο Νοσοκομείο μας. ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
Ρώτησα και ξαναρώτησα: μήπως τελικά βρε παιδιά τα κανάλια τα ΄΄υπερβάλουν;;; Μήπως τελικά τα Νοσοκομεία δεν καταρρέουν όπως παρουσιάζεται;; δυστυχώς ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρα.

Υ.Σ: η συζήτηση είχε ένα ευνοϊκό στοιχείο που την διευκόλυνε. Κατά το παρελθόν υπήρξα και εγώ συνδικαλιστής μέσα από την ιδιότητα του Προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Αρκαδία, συνεπώς όπως αντιλαμβάνεστε δε θα μπορούσαμε να μιλάμε διαφορετικές γλώσσες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (16/7/2024)

Την Τρίτη (23/7/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

Μηνιαία Απολογιστικά Οικονομικά Στοιχεία Δήμου (Ιούνιος 2024)

Τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού για τον Ιούνιο 2024 ανακοινώνει ο Δήμος Τρίπολης. Τα αναλυτικά στοιχεία υπάρχουν ΕΔΩ.

Πρόσκληση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου (23/7/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ HΣας καλούμε στις 23 Ιουλίου 2024 ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23 (ΦΕΚ

Συμμετοχή πολιτών στο νέο πολεοδομικό σχεδιασμό

Από Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 έχει ενεργοποιηθεί για το κοινό η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την κατάθεση σχολίων και απόψεων για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ και ΕΠΣ) του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μέσω της Πλατφόρμας Συμμετοχής, στη διεύθυνση http://polsxedia.ypen.gov.gr/, πολίτες και εμπλεκόμενοι φορείς μπαίνοντας στην ηλεκτρονική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο