Σε επίσχεση εργασίας το προσωπικό του Γ.Ν. Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου, 3ωρη στάση εργασίας από τις 7πμ εως 10πμ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομενων.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας αναφέρει:

«Διαμαρτυρόμαστε για τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου και οι μηδαμινές προσλήψεις παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας.

Η κατάσταση σε τμήματα και κλινικές είναι τραγική, προσωπικό και ιατροί στα όρια της εξάντλησης, μ’ απάνθρωπα ωράρια εργασίας, παραβίαση κάθε έννοιας ασφάλειας και αξιοπρέπειας στην εργασία.

Ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό είναι απλήρωτοi για μήνες. Συγκεκριμένα οι ειδικευόμενοι ιατροί έχουν 4 μήνες απλήρωτοι τις εφημερίες τους. Στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό οφείλονται αργίες, νυχτερινά απ’ το Δεκέμβρη του 2014, ενώ ήδη η διοίκηση μ’ εντολή του υπουργού Υγείας προχώρησε σε περικοπή 40% των χρημάτων που μας οφείλονται για το μήνα Δεκέμβρη.

Προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του Νοσοκομείου που μας επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για να πληρωθούν τα οφειλόμενα του 2015 και όσα πιστώθηκαν για το Δεκέμβρη του 2014 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες που το προσωπικό έχει δουλέψει.

Μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη κατατίθενται από σήμερα μαζικά απ’ το προσωπικό δηλώσεις επίσχεσης εργασίας μέχρι να καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Αύριο Τετάρτη θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με στάση εργασίας που χει εξαγγελθεί απ΄ τις 7πμ εώς τις 10πμ και παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των τακτικών ιατρείων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες για ενημέρωση των πολιτών.

Από αύριο Τετάρτη 29/4 τίθεται εν ισχύ και η επίσχεση εργασίας για την οποία η κατάθεση των δηλώσεων θα συνεχιστεί.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του νομού ότι το νοσοκομείο θα λειτουργεί μόνο για τα επείγοντα περιστατικά και ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε.

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.»

Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στην Έκθεση Τεγέας | Έργα, Καινοτομίες και Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες για την Πελοπόννησο

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της ιστορικής Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας, η οποία από το 1883 συνεχίζει να αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την προώθηση των τοπικών προϊόντων, του πολιτισμού και της καινοτομίας. Η Έκθεση της Τεγέας, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, συμβολίζει την αντοχή και την εξέλιξη του τόπου μας και αποτελεί

Κώστας Τζιούμης: «Οι συνδημότες μας βλέπουν ότι δουλεύουμε»

Στα εγκαίνια της 52ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας μίλησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, αναφερόμενος στα υπό εξέλιξη έργα, αλλά και σε εκείνα που σχεδιάζονται στον Δήμο Τρίπολης.Η ΟΜΙΛΙΑ"Κυρίες και Κύριοι,Στην καρδιά του καλοκαιριού – και η Χριστιανοσύνη, ιδιαίτερα ο Ελληνισμός, τιμά ευλαβικά την Κοίμηση της Θεομήτορος, ευλαβικά ανάβει κερί σε περικαλλείς ναούς ή ταπεινά

Δημήτρης Πτωχός: «Είμαστε έτοιμοι να συνταχθούμε στην εθνική προσπάθεια για μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου αξιοποίησης καθαρής ενέργειας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στην Πελοπόννησο. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προώθηση της

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 15 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο