Χρονάς: Καταδικαστέα η νέα επίθεση σε εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η άσκηση κάθε επαγγέλματος, πολύ περισσότερο στον τομέα της υγείας, πρέπει να ασκείται με όρους ασφάλειας και αξιοπρέπειας και όχι σε συνθήκες φόβου.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα υγείας της Π.Ε Μεσσηνίας Άγγελος Χρονάς με δήλωσή του καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρονά:

«Μία νέα επίθεση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή 3 Απριλίου, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Εργαζoμένων και ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών.

Συμβάν, που δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο και δεν συμβαίνει μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και που έρχεται να αναδείξει μεταξύ άλλων τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας με την απουσία φύλαξής τους καθ’ όλο το 24ωρο.

Καταδικάζω απερίφραστα, τόσο ως γιατρός, όσο και ως Περιφερειακός Σύμβουλος, την επίθεση που δέχθηκαν οι γιατροί (οι οποίοι είναι απλήρωτοι πέντε μήνες για τις εφημερίες) και το νοσηλευτικό προσωπικό των εξωτερικών ιατρείων (το οποίο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και δουλεύει συνεχώς υπερωρίες) και δηλώνω αλληλέγγυος στα αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για συνεχή φύλαξη των χώρων του και για κάλυψη των αναγκών του σε έμψυχο δυναμικό.

Μάλιστα θα επιδιώξω να ασκηθεί παντός είδους πίεση προς κάθε κατεύθυνση ώστε άμεσα να δοθεί λύση στο θέμα της συνεχούς παρουσίας προσωπικού φύλαξης στο χώρο του Νοσοκομείου και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων όσον αφορά την αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Θα ζητήσω να υπάρξει και μία συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για να συζητηθούν τα παραπάνω ζητήματα και να κινηθούμε οργανωμένα και από κοινού στην επίλυσή τους.

Θεωρώ λοιπόν πρώτιστο μέλημα σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία οι εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος, να ασκούν το λειτούργημά τους σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας και όχι υπό το καθεστώς του φόβου και της ανασφάλειας.»


Discover more from Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Είμαστε έτοιμοι να συνταχθούμε στην εθνική προσπάθεια για μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη ενεργειακή πολιτική»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου αξιοποίησης καθαρής ενέργειας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή βιώσιμης ανάπτυξης με την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών στην Πελοπόννησο. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας στο φιλόδοξο πρόγραμμα «Απόλλων», το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προώθηση της

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στις ΠΕ Αργολίδας και Κορινθίας την Πέμπτη 15 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 15 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αργολίδας και Κορινθίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα

Απαγόρευση στην κατανάλωση ύδατος σε πολλές κοινότητες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σε συνέχεια πλήθους πρόσφατων ανακοινώσεων σχετικά με την ανεπάρκεια...

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [1.32 MB] The post ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025 appeared first on korinthos.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο