Απαγόρευση εισόδου στο Πολυλίμνιο μετά την αυτοψία από το Ι.Γ.Μ.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοψία πραγματοποίηση το Ι.Γ.Μ.Ε. ατο φαράγγι του Πολυλιμνίου. Σε αποκλεισμό της περιοχής προχώρησε ο Δήμος Μεσσήνης με απαγόρευση εισόδου μετά τα αποτελέσματα της αυτοψίας.

Αναλυτικότερα από την τεχνικογεωλογική εξέταση προέκυψε ότι ο κίνδυνος καταπτώσεων από τα πρανή του Πολυλιμνίου είναι υπαρκτός. Η χρονική στιγμή, η συχνότητα και η κλίμακα εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων δεν μπορεί να υπολογιστεί, αφού εκτός των άλλων παραμέτρων επηρεάζεται  σημαντικά από τυχαίους και απρόβλεπτους παράγοντες όπως είναι ο σεισμός ή η έντονη βροχόπτωση. Τονίζεται ότι ιδιαίτερα σε περίπτωση ισχυρού σεισμού σε ώρα που κινείται πολύς κόσμος κατά μήκος της διαδρομής του φαραγγιού, οι συνέπειες μπορεί να είναι τραγικές, δεδομένου ότι η μορφολογία του χώρου δεν προσφέρει ασφαλές καταφύγιο στους επισκέπτες

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αλλά και το τελευταίο τραγικό συμβάν, είναι φανερό ότι ο χώρος του Πολυλιμνίου θα πρέπει να επανεξεταστεί, τόσο από άποψη ασφάλειας των επισκεπτών από καταστροφικά φαινόμενα, όσο και από πλευράς αλλοίωσης του φυσικού τοπίου, που μπορεί να προκαλέσει  η μαζική και ανεξέλεγκτη προσέλευση του κόσμου.

Κατόπιν των ανωτέρω ο Δήμος Μεσσήνης αναλογιζόμενος τη σοβαρότητα του θέματος και την επικινδυνότητα που παρουσιάζει η περιοχή βάσει της προαναφερθείσας αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από το Ι.Γ.Μ.Ε τοποθέτησε ήδη σήμανση που απαγορεύει την είσοδο στο Πολυλίμνιο και απέκλεισε με συρματόπλεγμα την είσοδο, αφού η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι το κύριο μέλημα του.

{pdf=http://www.pna.gr/images/docs/323141664polymnio.pdf|100%|600|native}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο