Φεστιβάλ αναρρίχησης στον Άγιο Νικόλαο Βοιών

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μονεμβασίας και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών, σας προσκαλούν στο Φεστιβάλ αναρρίχησης, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2022, στα πεδία Ζόμπολο – Χιόνη, στον Άγιο Νικόλαο Βοιών.

Το φεστιβάλ γίνεται στα πλαίσια ανάδειξης των αναρριχητικών πεδίων στο Ζόμπολο και στη Χιόνη, μετά την πρόσφατη επέκταση στους μέσω του προγράμματος LEADER και θα συμμετέχει ο διάσημος αναρριχητής Klemen Becan.

ΑΝΑΡΡΙΧΙΣΗ (1)

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναρρίχηση, μάθημα γιόγκα, παρουσιάσεις,  μια υπέροχη μουσική βραδιά, μέρος των εκδηλώσεων ΟΣΤΡΙΑ-Γιορτές του Νότου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στον Προφήτη Ηλία, όπου το μουσικό σχήμα «Μεϊντάν» θα παρουσιάσει ακούσματα συνυφασμένα με τη θάλασσα και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο: polagnik@gmail.com
Πληροφορίες στο: 6972697754, www.kavomalias-climbing.gr

Λίγα λόγια για το αναρριχητικό πάρκο

ΑΝΑΡΡΙΧΙΣΗ (3)

Τα βράχια του Κάβο Μαλιά (Ζόμπολου) είναι εξαιρετικής ποιότητας ασβεστόλιθος και παρουσιάζουν ανάγλυφο κατάλληλο για όλες τις βαθμολογίες. Το ανάγλυφο αποτελείται από σταλαγμιτικά, κάθετες πλάκες, σχισμές, στέγες, σπηλιές και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Προσφέρει άπειρες δυνατότητες για άνοιγμα διαδρομών αθλητικής ή παραδοσιακής αναρρίχησης.

Στο πάρκο υπάρχουν διαδρομές που βρίσκονται σε 3 διαφορετικά πεδία. Το πρώτο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ζόμπολο (περίπου 7 χιλιόμετρα από την κοινότητα Αγίου Νικολάου), περιλαμβάνει 70 περίπου διαδρομές και είναι ήδη γνωστό σε πολλούς αναρριχητές. Έχει νότια έκθεση, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και το καλοκαίρι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Το βορειοανατολικό πεδίο βρίσκεται 300 μέτρα από το πρώτο και διαθέτει 34 διαδρομές. Τέλος, περίπου 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικά, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο με 30 διαδρομές.

Πηγή monemvasianews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο