Σπάρτη | Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (24.5.2021), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης και τη συνδρομή των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Πειραιά και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων/ Τμήμα Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων (ΥΕΕΜΣΑΣ/ΤΣΑΣ).

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 29, 34 και 39 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν το τελευταίο δίμηνο του 2021, εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Αθηναίων, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε οικίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  •  ποσότητα ηρωίνης (βραχάκια), συνολικού βάρους -495- γραμμάρια,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -8- γραμμαρίων ,
  • -4- δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται,
  • -3- σπόροι κάνναβης,
  •  το χρηματικό ποσό των -105- ευρώ,
  • -1- ζυγαριά ακριβείας,
  • -1- κόφτης και -1- λεπίδα με υπολείμματα ηρωίνης,
  • -2- κινητά τηλέφωνα,
  • αντικείμενα χρήσης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνα, ενώ στην κατοχή του 34χρονου βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -37- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κύριο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο